Τune in & The shape of necessity

Τune in & The shape of necessity Facebook Twitter
0

Με δύο διαφορετικά έργα επιστρέφει η σημαντική Κύπρια χορογράφος Λία Χαράκη στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο πρώτο, ένα σόλο με τίτλο Τune in που είδαμε και το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Καλαμάτας, η Χαράκη λειτουργεί ως χορογράφος και ερμηνεύτρια ταυτόχρονα. Το Tune in έχει ως βάση την πρακτική του διαλογισμού, μέσα από τους βασικούς ρυθμούς του σώματος, δηλαδή την αναπνοή και τους παλμούς της καρδιάς – πρόκειται για μια επαναληπτική, μινιμαλιστική κίνηση που συναντάμε από τις πρωτόγονες τελετουργίες ως το κλάμπινγκ.

Στο The shape of necessity βλέπουμε τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας (Χριστίνα Πατσαλή, Πέτρος Κονναρής) μέσω μιας μινιμαλιστικής επανάληψης: δύο γυμνά σώματα, απαλλαγμένα από καθετί περιττό, αλληλεπιδρούν και συντονίζονται. Πρόκειται για μια προσωπική ματιά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, βασισμένη σε ένα απόσπασμα από τα Φτερά του Έρωτα του Βιμ Βέντερς. «There's no greater story than ours / That of man and woman / It will be a story of giants. / Invisible, transposable. / A story of new ancestors / Look. My eyes / They are the picture of necessity...».

Τune in & The shape of necessity Facebook Twitter
Τune in & The shape of necessity Facebook Twitter
Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ