ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.8.2019 | 22:36

Μακάρι να μπορούσα

να κάνω αυτά που ξέρω ότι μπορώ και θέλω.Κάθομαι και μια αόρατη δύναμη με εμποδίζει από το να δράσω.Δεν καταλαβαίνω γιατί πια. Απλώς σαν κάποια παροδική και επιλεκτική παράλυση με αποτρέπει από το να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Με γεμίζει φόβο και αμφιβολίες χωρίς βάση. Με κάνει να αποφεύγω τις σκέψεις για το μέλλον. Μακάρι να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Μακάρι να μπορέσω να το λύσω. Για παράδειγμα, από πέρυσι χρωστάω μια αναφορά εργαστηρίου 5 σελίδων. Την έχω έτοιμη. Από πέρυσι. Ακόμα δεν την έχω στείλει. Όταν την στείλω περνάω το μάθημα. Δεν την στέλνω. Τι στο διάολο πάει στραβά με το μυαλό μου; Δεν ξέρω και τώρα πια δεν ξέρω και αν θέλω να μάθω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Κάποιες φορές ένα τέτοιο περίεργο παιχνίδι που μας παίζει το μυαλό μας δεν είναι ένας εχθρός αλλά μία προστασία κατά κάποιον τρόπο. Ένας μηχανισμός που δημιούργησε το μυαλό σου για να αποφύγει μία κατάσταση που έχει θεωρήσει τρομακτική. Από τι θεώρησε ότι πρέπει να προστατευτείς πιστεύεις; Από τι θα μπορούσες να κινδυνεύεις; Από τα αρνητικά συναισθήματα που θα φέρει μία πιθανή αποτυχία; Από τα νέα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αν φύγεις από την ασφαλή σου ζώνη ; Είμαι σίγουρη πως θα μπορέσεις να τα αντέξεις . Και πως δεν θα είναι τόσο μεγάλα και τρομερά όσο τα φαντάζεσαι. Επίσης είμαι σίγουρη πως θες να μάθεις τι πάει στραβά με το μυαλό σου. Έγραψες εδώ γιατί νοιάζεσαι για εσένα.Γιατί θες κάτι να αλλάξει. Δώσε απεριόριστη αγάπη και κατανόηση στον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι αυτήν την στιγμή. Κάνε ειρήνη με ό,τι σου συμβαίνει και μην εστιάζεις άλλο στο τι ΔΕΝ κάνεις. Και που ξέρεις, ίσως η αόρατη δύναμη καταλάβει πως δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί , πως μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς την ''προστασία'' της! Και θυμήσου. Το μέλλον είναι μία λέξη κάπως ανούσια. Ποτέ δεν θα συναντηθείς μαζί του. Το μόνο που θα έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε φορά είναι ένα σήμερα. Το κάθε τώρα.
Χαϊδεύεστε ασυστόλως ορισμένοι.Στείλε, παιδάκι μου, εκεί την εργασία σου κι άσε τις μ@λ@κιες.Επιλεκτική παράλυση και αηδίες. Λέτε και τέτοια...
Το ότι ακούγεται απλό, δεν σημαίνει ότι αποτελεί μια συνήθεια που την αποκτάς ακαριαία. Κάνε ένα μικρό βήμα καθημερινά. Όσο πιο απλό γίνεται. Ώστε να αποτελεί μια εύκολη νίκη και να νιώθεις accomplished, έστω για κάτι μικρό. Αυτό θα βάλει το μυαλό σου σε μια διαδικασία "διεκπεραίωσης" και σιγά σιγά θα μπορείς να διαχειριστείς περισσότερα μικρά ή μεγάλα tasks.
Scroll to top icon