ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.1.2020 | 21:52

Δεν αντέχω να μένω σπίτι

Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας πέρα από ένα like ή ένα dislike, γιατί ένας άγνωστος μπορεί να είναι πιο απροκατάληπτος. Πέτρος, 29 εδώ, δεν έχω κάνει ως τώρα κάποια σοβαρή σχέση στη ζωή μου, ίσως γιατί οι γυναίκες που έτυχα στο δρόμο μου δεν εκτίμησαν κάποια πράγματα και με έκαναν να χάσω την εμπιστοσύνη μου ή ίσως γιατί είμαι υπερβολικός στα όσα ψάχνω από εκείνες και δεν θέλω να συμβιβαστώ με κάποια που δεν καλύπτει τα κριτήρια που έχω θέσει. Είμαι παρ' όλα αυτά πάρα πολύ κοινωνικός, με πολλούς φίλους και φίλες, αρκετά ευδιάθετος και καλός στην παρέα, δημοφιλής και έχω αρκετές συμπάθειες και πιστεύω πως με εκτιμούν αρκετά άτομα και με θέλουν στην παρέα τους. Το ζήτημα που αντιμετωπίζω είναι πως δεν αντέχω να μένω τα απογεύματα-βράδια σπίτι, θέλω οπωσδήποτε να βγω ή να βρεθώ με φίλους γιατί άμα μείνω μόνος μου με πιάνει μια τραγική μελαγχολία και αρχίζω και φοβάμαι πως θα περάσουν τα χρόνια και θα με ξεχάσουν όλοι και θα μείνω μόνος στον κόσμο. Αλλά στην χαωτική Αθήνα του 2020 ζούμε, δεν γίνεται πάντα να βγαίνεις 7 στα 7, είναι και το χρηματικό στη μέση κι έτσι ο εξαιρετικά κεφάτος και φιλικός εαυτός μου μετατρέπεται ώρες-ώρες σε μια τραγική φιγούρα και με πιάνει αβάσταχτη θλίψη. Πιστεύετε πως πρέπει να κάνω μια υποχώρηση και να δώσω μια ευκαιρία και σε μια κοπέλα να δοκιμάσω μια σχέση κι ας μην έχουμε τόσα κοινά ώστε να μου φύγει αυτός ο φόβος της μοναξιάς;
10
 
 
 
 
σχόλια
δυστυχώς όλοι φεύγουν, στο τέλος της ημέρας μένεις μόνος, μόνος αντιμετωπίζεις τα πάντα .Το να βρεις μια μια σωστό σύντροφο στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο,
Θα ήθελες η κοπέλα που θα βρεις να κάνει μια υποχώρηση και να βγει μαζι σου γιατί θέλει παρέα και δεν γίνεται να βγαίνει κάθε μέρα με τις παρέες της; Για να φύγει ο φόβος της μοναξιάς να κάτσεις να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου και να το λύσεις, όχι να χρησιμοποιήσεις έναν άνθρωπο να σου καλύψει τα κενά.
κ εγω σ αυτο ειμαι.γενικα δεν μ αρεσουν οι εκπτωσεις στις σχεσεις,μπροστα στο φοβο οτι θα ειμαι μονη μου.το θεωρω μεγαλυτερη ταλαιπωρια να εισαι με καποιον που δεν σου λεει κ πολλα,πρωτα για μενα κ μετα για τον αλλον.οποτε βρες τι σου φταιει γενικοτερα για να μπορεσεις να τα βρεις πρωτα με τον εαυτο σου κ μετα ολα τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους.
Καταρχήν, θα ήταν καλό να τα βρεις με τον εαυτό σου και να μην έχεις συνεχώς ανάγκη τη συντροφιά κάποιου ή κάποια έξοδο για να μη νιώθεις μόνος. Ψάξε να βρεις κάποια άλλη δραστηριότητα να απασχολείσαι, όπως γυμναστική, κάποιο χομπυ.Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις σχέση με κάποια απλα και μόνο λόγω μοναξιάς. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει μια τέτοια κίνηση.
Πέτρο μου φαίνεσαι από το κείμενό σου αρκετά μπερδεμένος. Αρχικά, αξιολόγησε τα κριτήριά σου αν είναι επιφανειακά όπως για παράδειγμα να στηρίζονται αποκλειστικά στην ομορφιά. Έπειτα, ίσως αν προσπαθήσεις να γνωρίσεις και να κάνετε παρέα με την κοπέλα να μπορέσεις να την εμπιστευτείς. ( Στο κομμάτι αυτό περί εμπιστοσύνης έχω και εγώ θέμα και το προσπαθώ). Όσον αφορά τους φίλους αφού είσαι κοινωνικός δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείτε να πάτε κάπου δωρεάν όπως βόλτα ή σε γήπεδο μπάσκετ. Τέλος, θα έδινα ευκαιρία σε έναν σύντροφο όχι για να καλύψει την μοναξιά αλλά επειδή θα μου άρεσε να είναι πλάι μου και να πορευόμαστε μαζί.
Εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο απο εσένα. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι αρκετοί. Καταρχάς δεν έχω φίλους, τους σχολικούς μου φίλους τους ξέκοψα μόλις πέρασα στο πανεπιστήμιο γιατί οι περισσότεροι μου είχαν κάνει μπούλινκ στο παρελθόν και δεν ήθελα να είχα καμία σχέση μαζί τους. Στο πανεπίστημιο άργησα να μπώ στο τρυπάκι, ήθελα τον χρόνο μου στην αρχή και έπειτα οι παρέες είχαν σχηματιστεί, δεν πολυταίριαζα και με τους υπόλοιπους φοιτητές είχαμε γενικά διαφορετικά ενδιαφέροντα. Άλλοι λόγοι είναι ότι δεν έχω σταθερή δουλειά άρα δεν έχω λεφτά για ξόδεμα. Επίσης δεν έχω μεταφορικό μέσο ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανή, θεωρητικά μηχανή θα μπορούσα να πάρω αλλά τις φοβάμαι πάρα πολύ. Γενικά οι έξοδοι ποτέ δεν μου άρεσαν ζήτημα είναι στα 29+ χρόνια μου να έχω πάει 6-7 φορές σε καφετέρια. Δεν αισθάνομαι άνετα όταν βγαίνω, με αγχώνει το πώς θα γυρίσω σπίτι + με αγχώνει και ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσω. Για γυναίκα όλα αυτά τα χρόνια ούτε λόγος.
Scroll to top icon