ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.1.2020 | 19:37

Διακοσμητικά Πεζοδρόμια Αθηνών

Μένω στην Αθήνα εδώ και 7 χρόνια. Απο τη πρώτη μέρα που μετακόμισα μέχρι και σήμερα όταν είμαι πεζός, βρίσκομαι στο πεζοδρόμιο όσο στενό κι αν είναι. Όταν διασταυρώνομαι με άλλους και δεν χωράμε, δεν κατεβαίνω στο δρόμο. Περιμένω να περάσουν και συνεχίζω. Όταν δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο, περιμένω να περάσουν τα οχήματα και μετά βγαίνω στο δρόμο. Αλλά πέρα απο πεζός, κυκλοφορώ και με αυτοκίνητο στην Αθήνα. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ πάνω σε πεζόδρομο ή πεζοδρόμιο. Δεν έχω παρκάρει ποτέ σε πεζοδρόμιο ή ράμπα ΑΜΕΑ. Παραχωρώ προτεραιότητα σε όλους τους πεζούς ακόμα κι αν μου κορνάρουν απο πίσω. Όταν είμαι πεζός και μου παραχωρούν προτεραιότητα, δεν κάνω αργή πασαρέλα, αλλά περνάω σβέλτα τον δρόμο. Δεν σου λέω να τρέξεις, αλλά αν είναι να κάνεις πασαρέλα, να ξέρω την επόμενη φορά που θα "βιάζεσαι" να περάσεις, να βιάζομαι κι εγώ. Αλλά δεν εκνευρίζομαι με αυτή τη κατηγορία, εκνευρίζομαι με αυτούς που περπατάνε στο δρόμο δίχως επίγνωση κυνδύνου, ενώ δίπλα τους υπάρχουν πεζοδρόμια, που μερικές φορές είναι πιό φαρδυά κι απο τους δρόμους που συνοδεύουν. Προσπερνούσε ένα παλικάρι πριν κάποιο καιρό με μία μηχανή ανάμεσα απ' τις λορίδες. Τον είχα δει και ήθελα να κάνω λίγο πιό δεξιά για να τον βοηθήσω να περάσει, αλλά δεν μπορούσα γιατί ένα ζευγάρι πεζών περπατούσαν λίγο πιό κάτω επί του δρόμου, ενώ ο δρόμος είχε αρκετή κίνηση, κι εκείνοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την καθυστερήσουν περισσότερο. Άδειο το πεζοδρόμιο στο μεταξύ. Όταν πέρναγα απο δίπλα τους, ο κύριος αποφάσισε να κάνει οτι πέφτει προς τον δρόμο. Έκανα μία αφθόρμητη τιμονιά για να αποφύγω να πατήσω τον παππού, και ο μηχανόβιος ενώ ήταν ήδη δίπλα και πέρναγε, έκανε κι αυτός για να αποφύγει εμένα. Απέναντι ερχόταν λεοφωρείο. Το παλικάρι έτυχε να αντιδράσει σωστά και πέρασε ξυστά απο όλα. Θα μπορούσε να έχει καταλήξει μετωπική με το λεωφορείο, εξαιτίας μίας αλυσιδωτής αντίδρασης που προκάλεσε εν αγνοία του κάποιος, απλά επειδή το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν συμβάδιζε με την αισθητική του. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν γουστάρουν να περπατάνε σε πεζοδρόμια, ακόμα κι αν περπατάνε στη Βασ. Σοφίας. Πολλές φορές δοκίμασα με άκρα ευγένεια να ρωτήσω τέτοια άτομα γιατί δεν περπατάνε στο πεζοδρόμιο. Όλοι με αποπήραν και κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά. Επειδή η υπομονή μου και η ευγένειά μου τελείωσαν, βρήκα νέα λύση! Τώρα αντί να ακούνε τη κόρνα ή την ευγενική φωνή μου, ακούνε σπινιάρισμα και κόφτες! Τώρα να δεις πως μπαίνει ο πεζός στη θέση του! Τρέχοντας! Επίσης το μαύρο γυαλί έχει βοηθήσει αρκετά, γιατί νομίζουν οτι δεν τους έχω δει. Τα είπα και ηρέμησα! Να περπατάτε στα πεζοδρόμια και να οδηγάτε στους δρόμους, γιατί αν συνεχίσετε να περπατάτε στο δρόμο θα με δείτε να έρχομαι απο τον πεζόδρομο με τις πάντες!
2
 
 
 
 
σχόλια
Με εξαίρεση την ύπαρξη πεζοδρομίου, πολλές φορές είτε έχουν παρκάρει αμάξια πάνω, πολλές φορές είναι σπασμένα και απλά δεν περπατιεται και σε διάφορα σημεία είναι κυρίως για τα δέντρα. Στην Κηφισιά για παράδειγμα ε δεν μπορείς να είσαι ούτε στη μισή διαδρομή και όλη την ώρα κινδυνεύεις από εκδορες.Σίγουρα οι πεζοί δεν είναι πάντα σωστοί και μπορεί να πεταχτούμε από το πουθενά, αλλά με διαφορά οι οδηγοί είναι απαράδεκτοι. Τις προάλλες περνούσαμε με σαφή προτεραιότητα (το φανάρι μας ήταν πράσινο και το δικό τους κίτρινο που αναβοσβηνε) και ενώ πήγε να μας πατήσει και δεν είπαμε τίποτα, μας έβρισε κι από πάνω. Για να μην πω όταν είσαι με καρότσι κάτι αναστροφές χωρίς να κοιτάνε σε δρόμο πολυσύχναστο και με πεζους. Και όσο να πεις, κάποιοι ξέρουν θεωρητικά καλύτερα τον κοκ θεωρητικά, αλλά οι παραβάσεις είναι ανεκδιήγητες. Εγώ στην Αθήνα βλέπω ότι τις περισσότερες φορές ο πεζός είναι ο ρηγμενος όχι μόνο από τους οδηγούς, αλλά και την κατασκευή των δρόμων, των φαναριών κτλ. Λες και αν δεν έχεις μέσο, είσαι β διαλογής.
Scroll to top icon