Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η Πρωτομαγιά «ορόσημο» της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η Πρωτομαγιά «ορόσημο» της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των μέτρων Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την 1η Μαΐου ως μία ημερομηνία - στόχος για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού σε παναμερικανικό επίπεδο, σύμφωνα με τον επίτροπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, για να πει αν ο χρονικός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί. «Θα δούμε φως στο τέλος του τούνελ» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του ABC "This Week."

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το αν τελικά θα είναι ασφαλές, να αποφασιστεί η χαλάρωση των περιορισμών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έχει πει ότι θέλει η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν και ότι τα μέτρα που έχουν στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19 έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Fox News χθες βράδυ (τοπική ώρα), ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων». Δήλωσε επίσης ότι ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο». «Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, πάντως, έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει τους 200,000 το καλοκαίρι όταν αρθούν με τη λήξη τους στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και τους περισσότερους Αμερικανούς στα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες την Ιταλία ως η χώρα με τον υψηλότερα αριθμό θανάτων λόγω του κορονοϊού, καταγράφοντας πάνω από 20.000 νεκρούς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM