Μιαμοναδική ιταλική συνταγή, που δεν υπάρχειπουθενά αλλού. Έξι κόκκοι από τον καλύτεροarabicaκαι ένας κόκκος robustaγια ένα δυνατό χαρμάνι που φτιάχνεταιστο CostaRoasteryστο Λονδίνο. Αυτός είναι και ο λόγος πουμπορεί να απολαύσει κανείς τον ίδιοκαφέ όπου και αν βρίσκεται.
Δηλαδή,θα πιω τον ίδιο εσπρέσο στο Λονδίνο καιστην Αθήνα;
Ακριβώς,πρόκειται για ένα σύστημα ελέγχου πουέχουν εγκαινιάσει τα CostaCoffeeστα 1.000 καταστήματά τους σε όλο τονκόσμο. Τρεις φορές τη μέρα πραγματοποιούνταιειδικές μετρήσεις στις μηχανές τουεσπρέσο, που τσεκάρουν το είδος τηςκοπής των κόκκων και την ακρίβεια τωνγραμμαρίων.
Τιπρέπει να προσέχω παραγγέλνοντας ένανεσπρέσο;
Τηνπαχιά κρέμα του: Αν φαίνεται από μέσα οκαφές, κάτι δεν πάει καλά. Και το χρώματου: Αν είναι πολύ ξανθός σημαίνει ότιείναι αραιωμένος, αν είναι πολύ σκούροςότι είναι καμένος (κάτι που το καταλαβαίνειςκαι από το άρωμα). Έχει μεγάλη σημασίαόμως η γνώμη του barista...
Τικάνει ένας barista(εκτός από ψυχανάλυση όταν τρέχω για τησύσκεψη);
Εξασφαλίζειτην απόλυτη ποιότητα. Τα CostaCoffeeέχουν ειδική ομάδα που εκπαιδεύει όλοτο προσωπικό από το πρώτο στάδιο παραγωγήςτου καφέ μέχρι τη στιγμή που θα φτάσειστο φλιτζάνι... Πρόκειται για μια ιδιαίτερητέχνη με πολλά μυστικά (που τα κρατάειαποκλειστικά για τον εαυτό του!).
Υπάρχειδιαφορετικός καφές για το πρωί, τομεσημέρι και το βράδυ;
Εξαρτάταιαπό το πάθος που έχει ο καθένας: το πρωίο διπλός (doppio)εσπρέσο είναι εξαιρετικός (αν και δενπάει πίσω και ο καπουτσίνο ή ο latte),το μεσημέρι είναι καλύτερος ο Americano(εσπρέσο με καυτό νερό - μοιάζει με τογαλλικό) και το βράδυ ένας mochaμε ζεστή σοκολάτα και αφρόγαλα.
Πρέπεινα νιώσω τύψεις που μου αρέσει με σιρόπικαραμέλα;
Ανείναι πραγματικός εσπρέσο, κάθε γουλιάτου είναι και μοναδική, οπότε οτιδήποτεάλλο περισσεύει... Αλλά υπάρχουν εξαιρετικάροφήματα με βάση τον espressoκαι με αφρόγαλα (με φρέσκο γάλα γιαλιγότερη ζάχαρη), σοκολάτα, marshmallows,flakesCadburyκαι σιρόπια σε διάφορες γεύσεις.
Ποιοςείναι ο αγαπημένος σου καφές;
Μετάτα CostaCoffee,λάτρεψα τον εσπρέσο, που δεν τον αλλάζωμε τίποτα.
Πεςμου κάτι που δεν ξέρω...
• Τοπρώτο Costaάνοιξε το 1971 από τον Βrunoκαι τον SergioCostaπου αποφάσισαν να δείξουν στους Άγγλουςτον αυθεντικό ιταλικό εσπρέσο.
• Kάθεχαρμάνι διαλέγεται αποκλειστικά απότους ItalianMasterRoasters(μόνο τρεις στην Αγγλία) που ανακαλύπτουντις καλύτερες ποικιλίες.
• Πρόκειταιγια την πρώτη αλυσίδα streetcoffeeπου φτιάχνει το δικό της χαρμάνι FairTradeγια να ενισχύσει μικρούς παραγωγούς σεόλο τον κόσμο.
• ΤοCostaFoundationέχει χτίσει σχολεία στην Κολομβία, τηνΑιθιοπία και την Ουγκάντα, ενώ υπάρχουνμελλοντικά σχέδια για την Κένυα και τηνΙνδία.
• Οamericanoδημιουργήθηκε μετά την απόβαση τωνΑμερικανών, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,επειδή δεν άντεχαν τη δύναμη του εσπρέσο.
σχόλια