Me Too: Δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του ΧάρβεΪ Γουάινστιν

Me Too: Δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του ΧάρβεΪ Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες απέρριψε την μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Την ίδια στιγμή όμωςαποφάσισε πως η ηθοποιός μπορεί να προχωρήσει την δικαστική διαδικασία εις βάρος του παραγωγού για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. 

Η Τζαντ κατηγόρησε τον Γουάινστιν πως την δυσφήμησε το 1998, αφότου δεν είχε ενδώσει στις σεξουαλικές προτάσεις του παραγωγού, ένα χρόνο πριν. 

Στη μήνυση που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 1998 η ηθοποιός κατηγορούσε τον Γουάινστιν πως κηλίδωσε τη φήμη της με το να αποθαρρύνει τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζακσον από το να την εντάξει στο καστ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». 

Ο Γουάινστιν αρνείται πως δυσφήμησε την ηθοποιό ή πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στην καριέρα της. 

Η Τζαντ ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, σε αυτό που εξελίχθηκε στο κίνημα «ΜeToo».

Η ηθοποιός κατηγόρησε τον παραγωγό του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση στη βάση ενός νόμου της πολιτείας της Καλιφόρνιας που απαγορεύει τέτοιου είδους συμπεριφορές από ένα άτομο σε άλλο με το οποίο έχει «επαγγελματική ή επιχειρηματική σχέση». 

Σε υποσημείωση της απόφασης ο δικαστής γράφει πως δεν έκρινε αν η Τζαντ έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση με την «καθομιλουμένη έννοια του όρου». 

Επεσήμανε πως η σχέση της Τζαντ ως ηθοποιού με τον κινηματογραφικό παραγωγό δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας που η ηθοποιός επικαλέστηκε. 

Η δικηγόρος του Γουάινστιν, η Φίλις Κούπφερστιν, δήλωσε μέσω ανακοίνωσης. «Από την αρχή είχαμε πει πως οι ισχυρισμοί της ήταν αδικαιολόγητοι και είμαστε χαρούμενοι που το δικαστήριο το είδε με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε και στις υπόλοιπες αξιώσεις της».  

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Τζαντ, Θιόντορ Μπούτρους Τζούνιορ, ανέφερε πως «τίποτα στη σημερινή απόφαση δεν αλλάζει το ότι η κυρία Τζαντ θα προχωρήσει σε πολλαπλές  διεκδικήσεις». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM