Τα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Οι τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα μας δεν θα υποβάλλονται σε τεστ ούτε θα τίθενται σε καραντίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός αναφερόμενος στο πλάνο επανεκκίνησης του τουρισμού. Όπως διευκρίνισε, η απελευθέρωση των αεροδρομίων σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα για τους επισκέπτες, ωστόσο θα υπάρχει δικαίωμα για τη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ.
Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με «το πρόγραμμα τουρισμός για όλους», αλλά και το άνοιγμα των αεροδρομίων για τους τουρίστες από το εξωτερικό και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης: Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία. Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα.
Το «Restart Tourism» , όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, περιλαμβάνει: Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας προορισμών (εξασφάλιση ελέγχων, συνεργαζόμενοι γιατροί), Επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας, μεταφορά σε δομή υγείας.
Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους πριν από το τέλος του μήνα θα έχουμε λεπτομέρειες για την απελευθέρωση στα αεροδρόμια για τουρίστες που δεν θα τίθενται σε καραντίνα.
Στις 15 Ιουνίου, θα απελευθερωθούν οι πτήσεις απευθείας για Αθήνα και μόνο από χώρες με καλές επιδόσεις στην πανδημία του κορωνοϊού. Από 1η Ιουλίου θα απελευθερωθούν από το εξωτερικό προς άλλα αεροδρόμια. Η Βόρεια Ευρώπη με τη Γερμανία θα είναι οι πρώτες χώρες με τις οποίες θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.
«Γερμανία, Κύπρος, Ισραήλ, Βουλγαρία, Βόρεια Ευρώπη από τις πρώτες περιοχές που θα αποκατασταθούν οι συνδέσεις στο πρώτο στάδιο από 15 Ιουνίου. Από 1η Ιουλίου θα μπορούν να υπάρχουν πτήσεις και προς άλλα αεροδρόμια της χώρας».
Το σχέδιο του υπουργείου επίσης στηρίζεται σε δύο άξονες. 1. ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών 2. κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων, με γιατρό ειδικούς χώρους για καραντίνα και συγκεκριμένες δομές για να δοθεί η φροντίδα εκεί που χρειάζεται.
«Ενισχύουμε τον εσωτερικό τουρισμό με τέσσερα προγράμματα Πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους, ενίσχυση Κοινωνικού Τουρισμού και εταιρικά Holiday Vouchers για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» κατέληξε.
σχόλια