Η εγκατάλειψη του Θησείου, η Στοά Εμπόρων, το κτίριο της Ερμού 88

Η εγκατάλειψη του Θησείου, η Στοά Εμπόρων, το κτίριο της Ερμού 88 Facebook Twitter
Αντί ένα τέτοιο προνομιακό σημείο να φιλοξενεί καταστήματα, έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, χωρίς καθόλου ζωή.
2

Η Στοά Εμπόρων στο Σύνταγμα

Δυο-τρία στενά πίσω από τη «βιτρίνα» της πρωτεύουσας βρίσκεται μια ξεχασμένη από Θεό και ανθρώπους ιστορική στοά που ενώνει τη Βουλής με τη Λέκκα. Αντί ένα τέτοιο προνομιακό σημείο να φιλοξενεί καταστήματα, καφέ, μπαράκια, υπηρεσίες, εκθέσεις, ακόμα και καλλιτεχνικά δρώμενα σε μικρή, αλλά ικανή να μεταμορφώσει εντελώς την εικόνα και την «αύρα» της γύρω περιοχής κλίμακα, έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, χωρίς καθόλου ζωή. Δήμος και αρμόδιες Αρχές αδιαφορούν, καθ' ότι ο χώρος, λέει, ιδιωτικός (του ΟΑΕΕ), η προαναγγελθείσα καιρό τώρα αναμόρφωση του χώρου κάπου φαίνεται έχει σκαλώσει κι έτσι η στοά εξακολουθεί να είναι μια ζέουσα «μαύρη τρύπα» για περιοίκους και περαστικούς.

Η εγκατάλειψη του Θησείου

Η εγκατάλειψη του Θησείου, η Στοά Εμπόρων, το κτίριο της Ερμού 88 Facebook Twitter
Oι ωραίοι πεζόδρομοι άχρηστοι πλέον για τους πεζούς, αφού λειτουργούν ως ολοήμερο πάρκινγκ.
Η εγκατάλειψη του Θησείου, η Στοά Εμπόρων, το κτίριο της Ερμού 88 Facebook Twitter

Η αναγνώστρια της LiFO Ζέττα Μπαρμπαρέσσου μας γράφει: «Θα μπορούσε να είναι γειτονιά-κόσμημα στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας. Η βρόμικη εικόνα της όλο και χειροτερεύει: στο πάρκο δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ σακούλες με σκουπίδια, μια καμένη μοτοσικλέτα παρατημένη, αυτοσχέδιοι, αλλά μόνιμοι πια καταυλισμοί και οι ωραίοι πεζόδρομοι άχρηστοι πλέον για τους πεζούς, αφού λειτουργούν ως ολοήμερο πάρκινγκ».

Το κτίριο της Ερμού 88

Η εγκατάλειψη του Θησείου, η Στοά Εμπόρων, το κτίριο της Ερμού 88 Facebook Twitter
Είναι εμφανές ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε μια περιοχή που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα

Ο αναγνώστης της LiFO Than Kofi μας γράφει: «Στο κτίριο που βρίσκεται στην Ερμού 88, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πέρα από την εγκατάλειψη και τα άθλια γκράφιτι, έχει ανοιχτεί το μεταλλικό ρολό ασφαλείας και τώρα το υπόγειο χρησιμοποιείται από τοξικοεξαρτημένους. Είναι εμφανές ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε μια περιοχή που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα. Πέρα από αυτό, όλη η Ερμού, το Μοναστηράκι και η Πλάκα είναι γεμάτες γκράφιτι. Τα πιο δημοφιλή και τουριστικά μέρη της Αθήνας, όπως η Αρχαία Αγορά, μεταξύ Θησείου και Μοναστηρακίου, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Τα συνεργεία του Δήμου θα έπρεπε να βάφουν σε καθημερινή βάση. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει».

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM
Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Αθήνα / Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Ένα άψυχο φυσικό τοπίο με ξερά δέντρα και κομμένους κορμούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ποια είναι η ευθύνη του δήμου, τι καταγγέλλουν οι πολίτες, τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού και τι δηλώνει η Αγνή Πικιώνη, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Αθήνα / «Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό σημείο προβληματισμού τη βιωσιμότητα του Λεκανοπεδίου.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για τα graffitis η λύση δεν είναι το ολοήμερο βάψιμο των συνεργείων του Δήμου. Είναι η μετατροπή τους σε ιδιωνυμο αδίκημα χωρίς δυνατότητα αναστολής της ποινής. Αρκετά ανεχτηκαμε σαν πολίτες τους ψυχακηδες βανδαλους.