Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική εταιρεία Brooks Brothers, μετά από 200 χρόνια λειτουργίας και ενώ έχει ράψει κοστούμια για περισσότερους από 40 προέδρους των ΗΠΑ.
Η εταιρεία αντιμετώπιζε ζητήματα τα τελευταία χρόνια καθώς η ένδυση στον χώρο εργασίας γίνεται όλο και πιο «ανεπίσημη», ωστόσο δέχθηκε μεγάλο πλήγμα κατά την πανδημία του κορωνοϊού όπου με την τηλεργασία η ζήτηση για κοστούμια περιορίστηκε δραματικά. Σύμφωνα με τον Neil Saunders, διευθύνοντα σύμβουλο της Global Data Retail, η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα και πριν την πανδημία καθώς απέτυχε «να προσαρμοστεί αποφασιστικά στις μεταβαλλόμενες τάσεις» προσθέτοντας πως όσον αφορά το γούστο και το στιλ η Brooks Brothers κολυμπούσε ενάντια στο κύμα.
Η εταιρεία υπέβαλε την Τετάρτη αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ. Το Ιούνιο είχε γνωστοποιήσει ότι θα απέλυε 700 περίπου εργαζόμενους σε τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ και ότι αναζητούσε επενδυτή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, που μίλησε στο CNN Business, η διαδικασία πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Η εταιρεία θα κλείσει το 20% των καταστημάτων της στις ΗΠΑ.
Με την αίτηση πτώχευσης η εταιρεία σκοπεύει να αποκτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση που θα διευκολύνει την πώλησή της. Η Brooks Brothers άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1818 κοντά στη Wall Street. Αργότερα άρχισε να ράβει έτοιμα ανδρικά κοστούμια.
Ο Claudio Del Vecchio, ιδιοκτήτης της Brooks Brothers, αγόρασε το εμπορικό σήμα το 2001 από την Marks and Spencer για 225 εκατομμύρια δολάρια και επέκτεινε τα προϊόντα της εταιρείας πέρα από τα επίσημα ανδρικά ενδύματα. Η Brooks Brothers ήταν ένας από τους τελευταίους μεγάλους λιανοπωλητές που έφτιαχνε όλα τα προϊόντα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο ο Del Vecchio είχε δηλώσει πέρυσι στους NYT ότι σκόπευε να μεταφέρει κάποια από τα εργοστάσια στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Saunders οι πωλήσεις των επίσημων ανδρικών ενδυμάτων θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται έως και το 2021 καθώς η εργασία στα γραφεία, τα μίτινγκ αλλά και οι επαγγελματικές εκδηλώσεις τείνουν να μειώνονται.
Με πληροφορίες από CNN
σχόλια