Ακίνητα: Συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις τους το 2024 - Οι ακριβότερες περιοχές

Ακίνητα: Συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις στην αγορά το 2024 Facebook Twitter
Φωτ. Unsplash
0

Συνεχίστηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών οι ανατιμήσεις στην αγορά ακινήτων και το 2024.

Σύμφωνα με την εκτιμήτρια Ακινήτων Άννα Μωκάκου, η χρονιά έφυγε χωρίς να καταστεί εφικτή ανακοπή των αυξητικών τάσεων στην αγορά των ακινήτων, ενώ μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν νέα ρεκόρ ετήσιων ανατιμήσεων, τα οποία σε αρκετές περιοχές έφτασαν και στο 28%.

«Η τάση που θα χαρακτηρίσει την αγορά το 2025 θα είναι παρόμοια με αυτή της χρονιάς που προηγήθηκε. Δηλαδή οι πωλητές θα πωλούν αργά και χωρίς οικονομική πίεση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τιμές θα κρατούνται σε υψηλά επίπεδα», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Μωκάκου.

Όπως ανέφερε, η ακριβότερη περιοχή για αγορά κατοικίας είναι για ακόμη μία χρονιά τα νότια προάστια της Αττικής, όπου το τετραγωνικό αγγίζει τα 3.895 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες και ακολουθούν τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Έπειτα ακολουθεί η Λευκάδα, ενώ στην πεντάδα μπαίνουν για πρώτη φορά και τα Χανιά.

«Οι Κυκλάδες ακολουθούν ενώ τη τη σχετική λίστα συμπληρώνουν τα βόρεια προάστια, το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς. Την τελευταία 5ετία τα ενοίκια έχουν ανέβει κατά μέσο όρο 50 με 60% και υπάρχουν περιοχές της Αθήνας όπου αυξήθηκαν πάνω από 100%. Έχουμε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται ένας ολόκληρος μισθός για να πληρωθεί ένα ενοίκιο.

»Με τα σημερινά δεδομένα θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση. Θα πρέπει να μπει ένα ανώτατο επιτρεπόμενο μίσθωμα πάνω από το οποίο να μη μπορεί να ενοικιαστεί ένα σπίτι», κατέληξε από την πλευρά του ο Άγγελος Σκιαδάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Το ανανεωμένο έντυπο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, νέους κωδικούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση των φορολογουμένων
LIFO NEWSROOM
Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Οικονομία / Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Είναι υποχρεωμένη να διοικεί απείθαρχους υφιστάμενους, κάθε ώρα της ημέρας, επί επτά ημέρες της εβδομάδας κι αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, δηλώνει ο Manoj Bhargava, ιδρυτής της 5-hour Energy
LIFO NEWSROOM
Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οικονομία / Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών για αύξηση του δανεισμού προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αναδιαμορφώσει τη δημοσιονομική εικόνα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
LIFO NEWSROOM