Δυσκολεύει η έξοδος στις αγορές - Αυξήθηκαν εκ νέου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Δυσκολεύει η έξοδος στις αγορές - Αυξήθηκαν εκ νέου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά από ένα πολύ μικρό διάστημα ανάκαμψης, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων άρχισαν και πάλι να αυξάνονται. Η διεθνής αναταραχή παρέσυρε τα ελληνικά ομόλογα, μόλις 10 ημέρες πριν από τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έσπασε και πάλι το φράγμα του 4% και διαμορφώθηκε στο 4,144%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιουνίου.

Ακόμα πιο έντονες πιέσεις δέχτηκε το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,212% ενώ το 7ετές ομόλογο «σκαρφάλωσε» στο 3,725% από 3,51%.

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνδυασμό με το «μπλόκο» του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), επιδεινώνεται το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα. 

Παρά την αρνητική συγκυρία πάντως, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της Ελλάδας, κατά μία βαθμίδα στο «Β+», μακριά, για την ώρα, από την κατηγορία του «επενδυτικού βαθμού».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM