ΕΝΦΙΑ 2025: Αυτές οι περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής

ΕΝΦΙΑ 2025: Αυτές οι περιοχές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Τις περιοχές που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ 2025, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πρόκειται για τις περιοχές:

  • των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/ Α325/11.3.2021 (Β΄ 964) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./9028/Α325/17.5.2021 (Β΄ 2094) κοινές υπουργικές αποφάσεις, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί α) επικίνδυνα ή ακατάλληλα για χρήση ή β) επικινδύνως ετοιμόρροπα.
  • των διοικητικών ορίων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 27η Ιουλίου 2021, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 5135/24, ΦΕΚ-147 Α/16-9-24.
  • εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΜΕΒΟ/19831/338/15.4.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Δ’ 190).
  • της Κοινότητας Πεπονιάς, Κοινότητας Πολύλακκου, οικισμού Αξιοκάστρου και οικισμού Κλήματος της Κοινότητας Αξιοκάστρου, οικισμού Τραπεζίτσας και οικισμού Πανάρετης της Κοινότητας Τραπεζίτσας και Κοινότητας Πυλωρίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς πρόκειται για πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς βάσει του από 5.12.2002 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 1075).
  • της Kοινότητα Καλαμιτσίου, οικισμού Καλοχίου και οικισμού Μεσόλακκου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βάσει της υπ΄ αρ. 9439/3335/6.4.2000 απόφασης μεταφοράς των εν λόγω κοινοτήτων και οικισμών (Δ’ 238).

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων – ΕΝΦΙΑ και για το έτος 2025, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές:

Α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, όπως αυτές οριοθετήθηκαν με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/ Α325/11.3.2021 (Β΄ 964) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./9028/Α325/17.5.2021 (Β΄ 2094) κοινές υπουργικές αποφάσεις, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί α) επικίνδυνα ή ακατάλληλα για χρήση ή β) επικινδύνως ετοιμόρροπα.

Β) των διοικητικών ορίων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 27η Ιουλίου 2021, με τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 35 του ν. 5135/24, ΦΕΚ-147 Α/16-9-24.

Γ) Εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΜΕΒΟ/19831/338/15.4.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Δ’ 190).

Δ) της Κοινότητας Πεπονιάς, Κοινότητας Πολύλακκου, οικισμού Αξιοκάστρου και οικισμού Κλήματος της Κοινότητας Αξιοκάστρου, οικισμού Τραπεζίτσας και οικισμού Πανάρετης της Κοινότητας Τραπεζίτσας και Κοινότητας Πυλωρίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς πρόκειται για πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς βάσει του από 5.12.2002 προεδρικού διατάγματος (Δ’ 1075).

Ε) της Kοινότητα Καλαμιτσίου, οικισμού Καλοχίου και οικισμού Μεσόλακκου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βάσει της υπ΄ αρ. 9439/3335/6.4.2000 απόφασης μεταφοράς των εν λόγω κοινοτήτων και οικισμών (Δ’ 238).

Οι παραπάνω απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

Οικονομία / H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Είναι πιθανό να είναι από τις πιο ανατρεπτικές γενιές για τις οικονομίες, τις αγορές και τα κοινωνικά συστήματα», προβλέπουν οι ερευνητές, αν και επισημάνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι zoomers σήμερα
LIFO NEWSROOM
ΟΟΣΑ: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω Τραμπ

Οικονομία / ΟΟΣΑ: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω Τραμπ

Οι εμπορικές εντάσεις που εκδηλώνονται μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην Λευκό Οίκο, η γεωπολιτική και η πολιτική αβεβαιότητα σε πολλές χώρες επιδεινώνουν τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης εξηγεί ο ΟΟΣΑ 
LIFO NEWSROOM
«Made in Greece»: Οι μεγάλες αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Οικονομία / «Made in Greece»: Οι μεγάλες αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Οι μισοί καταναλωτές μειώνουν τις αγορές τους και στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα, ενώ ένας στους τρεις περιορίζει τη θέρμανση της κατοικίας και τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος
LIFO NEWSROOM
Moody's: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Οικονομία / Moody's: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

«Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι το πιστωτικό προφίλ του ελληνικού κράτους έχει πλέον μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ενδεχόμενα μελλοντικά σοκ» σημειώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης
LIFO NEWSROOM