Πρόοδος αλλά και καθυστερήσεις συνθέτουν το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας.
Ο εναλλακτικός τουρισμός των ιαματικών πηγών στη χώρα προς το παρόν δεν φαίνεται να προχωρά αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του moneyreview.gr, η επένδυση στα Καμένα Βούρλα έχει καθυστερήσει και με εξαίρεση μία μονάδα, που λειτουργεί ως μισθωτής του δημοσίου, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στην περιοχή παραμένουν αναξιοποίητα.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έκθεση που συνέταξε ελληνική τράπεζα-σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το Ταμείο θέλει να θέσει σε διαγωνισμό παραχώρησης το παλιό κάμπινγκ (Κονιαβίτη) έκτασης 600 στρεμμάτων και τα λουτρά στις Θερμοπύλες αλλά και ένα ξενοδοχείο-SPA στην πόλη.
Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από δυο ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, την ΓΕΚ Τέρνα και την Intrakat για την ενδεχόμενη ανάπτυξη οικιστικού προγράμματος σε συνεργασία με άλλους ομίλους. Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από την AGC που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ωστόσο οι Άραβες της AGC σκέφτηκαν την ανάπτυξη κοινότητας κατοικιών συνταξιούχων (silver economy), μόνον εφόσον ωριμάσει πλήρως και αποκτηθεί το σχετικό ΕΣΧΑΔΑ (Προεδρικό διάταγμα που πολεοδομεί κατά παρέκκλιση και για το οποίο απαιτούνται χρόνια) από το Ταμείο. Η τράπεζα στην έκθεσή της χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον των παραπάνω επενδυτών «χλιαρό».
Την ίδια ώρα, στις επενδύσεις που αφορούν την Fraport-Greece και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, υπάρχει πρόοδος αλλά και καθυστερήσεις, δεδομένης της πανδημίας και των περιορισμών που έχει φέρει στις πτήσεις. Αν και ολοκληρώθηκαν οι υποχρεωτικές επενδύσεις της Fraport-Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, υπάρχουν άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο του υπερταμείου προς αξιοποίηση.
Οι Γερμανοί της Fraport, παρά την πτώση κατά 70% σχεδόν της επιβατικής κίνησης πέρσι, ολοκλήρωσαν επενδύσεις ύψους 440 εκατομμυρίων.
Ως προς τον διαγωνισμό για την Εγνατία, πάντως, εκτιμάται ότι τα επικείμενα έργα θα ξεπεράσουν τα 13 δισ, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσει η Ολλανδική Reggeborgh Invest.