Η έλλειψη εθνικού κτηματολογίου "μπλοκάρει" τις ιδιωτικοποήσεις στην Ελλάδα

Η έλλειψη εθνικού κτηματολογίου "μπλοκάρει" τις ιδιωτικοποήσεις στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Η έλλειψη ασφάλειας του δικαίου σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και χρήσης της γης εμποδίζει το να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Reuters αναφέρει πως από τότε που η Ελλάδα υπέβαλε την πρώτη αίτηση για το σχέδιο διάσωσης το 2010, μόνο η ίδια και η Αλβανία δεν διέθεταν κτηματολόγιο και φέτος, έχοντας υπογράψει πλέον το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το εθνικό κτηματολόγιο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, παρόλο που συνιστά προτεραιότητα σε κάθε συμφωνία. "Οι εταίροι της Ελλάδας έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την παροχή βοήθειας, ωστόσο η χώρα δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσουν το εθνικό κτηματολόγιο" σχολιάζει το δημοσίευμα.

Πρόκειται για ένα μικρόκοσμο στον οποίο όλα αναμένονται να καθοριστούν, αναφέρει το Reuters. Η γραφειοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, η νομική πολυπλοκότητα, η δημοσιονομική αβεβαιότητα, τα συμφέροντα του κατεστημένου, η εξαπάτηση, η φοροδιαφυγή αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τις επενδύσεις στη χώρα, την κατάλληλη φορολόγηση και την οικονομική ανάπτυξη, σημειώνει το πρακτορείο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ήταν μια φανταστική χώρα όπου ο βασιλιάς επί χρόνια έκλεβε, έγραφε περίπλοκους νόμους με παραθυράκια για τους δικούς του, σκόρπισε παντού διαφθορά και αδικία και παράλληλα βγάλαν οι δικοί του κι αυτός πάρα πολλά λεφτά. Και αφού έκανε πολλά λεφτά είπε να τα επενδύσει κιόλας. Και μια μέρα λέει στους υπηκόους του: Τώρα θα κάνω επενδύσεις! Και την επόμενη λέει: Ρε παλιάνθρωποι, αχάριστοι, κλέφτες, πού να κάνω επενδύσεις εσείς είστε όλοι διεφθαρμένοι!