Η Süddeutsche Zeitung επιβεβαιώνει: Oι δανειστές συμφώνησαν να ζητήσουν νέα μέτρα

Η Süddeutsche Zeitung επιβεβαιώνει: Oι δανειστές συμφώνησαν να ζητήσουν νέα μέτρα Facebook Twitter
1

Νέα μέτρα ύψους 3 δισεκ. ευρώ συμφώνησαν οι δανειστές να ζητήσουν από την Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν αν δεν επιτευχθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2018.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι τα μέτρα αυτά συμφωνήθηκε στην Ουάσιγκτον σε συνάντηση που είχαν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γιερούν Ντάιζελμπλουμ, ο επίτροπος Nομισματικών Yποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα μέτρα κατά το ΔΝΤ τα είχε αρχικά χαρακτηρίσει μη ρεαλιστικά, ωστόσο υποχώρησε και τα δέχτηκε για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εμφανίζεται αισιόδοξος για συμφωνία και εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί.  

Η Süddeutsche Zeitung  σημειώνει πάντως ότι πριν εκταμιευθεί η επόμενη που προβλέπεται από το τρέχον μνημόνιο, θα πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, ένα ζήτημα που προκαλεί αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο Ταμείο και το Βερολίνο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM