Η πανδημία κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει μόνιμα την «χωροταξία» της καθημερινότητας και την κυκλοφορία στα κτίρια γραφείων, αλλά και μέσα στους χώρους εργασίας, δήλωσε στο Reuters, ο CEO της Barclays (BARC.L) Jes Staley.
Η τράπεζα, η οποία, όπως εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αναγκάστηκε να στραφεί στην τηλεργασία και μεγάλο μέρος του προσωπικού της εξακολουθεί να παρέχει υπηρεσίες από οικιακές ή εφεδρικές τοποθεσίες, δεν θα επανέλθει πλήρως στις εργασιακές της συνήθειες πριν από τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Staley.
«Θα υπάρξει μια μακροπρόθεσμη προσαρμογή στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τη στρατηγική μας ... Η ιδέα της τοποθέτησης 7.000 ατόμων σε ένα κτίριο μπορεί να είναι παρελθόν», δήλωσε στους δημοσιογράφους αφού η τράπεζα ανέφερε πτώση στα κέρδη τριμήνου.
Το προσωπικό θα μπορούσε να εργάζεται και από άλλες τοποθεσίες, είπε. Η Barclays σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ πριν από άλλα ασιατικά κέντρα όπως η Σιγκαπούρη και το Τόκιο. Η Ευρώπη θα ακολουθήσει, δήλωσε ο Staley.
Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης θα περιορίσουν τον αριθμό των εργαζομένων που μπορούν να επιστρέψουν και θα επιβάλουν περιορισμούς, όπως το όριο των δύο ατόμων σε έναν ανελκυστήρα κάθε φορά, είπε.
Τα σχόλια του επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, δείχνουν πώς οι επιχειρηματικοί ηγέτες σκέφτονται να κάνουν ενδεχομένως μόνιμες αλλαγές στις μεθόδους εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια, οι τράπεζες παγκοσμίως έχουν απομακρύνει όλο και περισσότερο το προσωπικό τους από ουρανοξύστες και στρέφονται σε πιο οικονομικούς χώρους. Ωστόσο η Barclays και οι αντίπαλοί της, εξακολουθούν να απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους σε ενιαία γραφεία στην οικονομική περιοχή Canary Wharf του Λονδίνου.
σχόλια