Κερέ (ΕΚΤ): Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις του καλοκαιριού, τέλειωσε η ελληνική κρίση

Κερέ (ΕΚΤ): Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις του καλοκαιριού, τέλειωσε η ελληνική κρίση Facebook Twitter
0

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα τελειώσει εφόσον όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, αλλά δεν θα πρέπει ταυτόχρονα να συγχέεται η προσφυγική κρίση με το αν η χώρα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας, υποστηρίζει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.


Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η προσφυγική κρίση επηρεάζει την ανάκαμψη στην Ελλάδα, ο Κερέ απάντησε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το ερώτημα αν η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της με το προσφυγικό. "Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να καταστεί ισχυρότερη η οικονομία, ανεξάρτητα από την προσφυγική κρίση. Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάθε περίπτωση να μεταρρυθμίσει βιώσιμα το συνταξιοδοτικό σύστημά της", απάντησε.


Αναφορικά με την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο Κερέ είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου "είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε", προσθέτοντας ότι το θέμα δεν αφορά πλέον "τους θεμελιώδεις στόχους αλλά την εφαρμογή". Και για αυτό, συνέχισε, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο. "Και στην ΕΚΤ θέλουμε να συνεχίσει το ΔΝΤ να στηρίζει αυτήν την πορεία".


Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν "πότε θα τελειώσει η ελληνική κρίση" ο Κερέ απάντησε: "Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν πέρσι το καλοκαίρι".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM