Κορωνοϊός: Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες

Κορωνοϊός: Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες Facebook Twitter
Σενάριο αναβολής των επιταγών εξετάζουν ΥΠΟΙΚ, ΤτΕ και τράπεζες λόγω κορωνοϊού (Eurokinissi)
0

Λύσεις για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών λόγω των έκτακτων οικονομικών μέτρων του κορωνοϊού εξετάζουν το υπουργείο Οικονομικών από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες.

Αν και το σχέδιο δεν έχει επικυρωθεί, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας και προβλέπει τη δημιουργία συγκεκριμένου προϊόντος από τις τράπεζες, το οποίο θα μεταφέρει την υποχρέωση πληρωμής του εκδότη της επιταγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, είναι οι 60–70 ημέρες. Η δυνατότητα ωστόσο χρήσης του προϊόντος θα είναι στην επιλογή των τραπεζών και θα αφορά επιχειρήσεις που κρίνουν οι τράπεζες ότι διαθέτουν αξιοπιστία.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω προϊόν αναμένεται να «προβλέπει συγκεκριμένα στάδια ενεργειών ώστε αυτός που έχει λάβει την επιταγή να την πληρωθεί από την τράπεζα και ταυτόχρονα ο εκδότης της με κάποια μορφής παράλληλη εγγύηση του Δημοσίου να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει την επιταγή στην τράπεζα καταβάλλοντας τόκο για το συγκεκριμένο ποσό.»

Κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται η υιοθέτηση ενός οικονομικού μοντέλου για τη διευκόλυνση με συγκεκριμένες ρυθμίσεις των ιδιωτών δανειοληπτών.

Τα μέτρα αυτά αφορούν σε ιδιώτες δανειολήπτες που ζητούν από τα καταστήματα προσωρινή ρύθμιση λόγω προβλημάτων. Η ικανοποίηση δε, ή μη αυτών, θα είναι στην ευχέρεια της τράπεζας.

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM