ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση των 400 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση των 400 ευρώ Facebook Twitter
0

Διευκρινίσεις για τα οικονομικά μέτρα στήριξης στους μακροχρόνια άνεργους που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους, εξήγησε πως «στην Ελλάδα, από το 1.100.000 που είναι εγεγγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται το 1/10. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα», τονίζοντας πως σε μια δύσκολη στιγμή, στηρίζονται «εμπράκτως οικονομικά περί τις 400.000 συμπολιτών μας».

Ειδικότερα, με τα μέτρα στήριξης:

- Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

- Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

- Τέλος, ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Παράλληλα, δόθηκε δίμηνη παράταση για:

- τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο (αφορά περίπου 70.000 ανέργους)

- τα επιδόματα που έληξαν τον Φεβρουάριο (αφορά περίπου 80.000 ανέργους)

- τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο (αφορά περίπου 43.000 ανέργους) και

- για τα επιδόματα που έληξαν τον Απρίλιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, «όποιος είναι άνεργος από την 1η Απριλίου του 2019 έως σήμερα, θεωρείται μακροχρόνια άνεργος, άρα θα λάβει και την οικονομική ενίσχυση που προβλέφθηκε».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM