LIVE!

Οριακή μείωση των ανέργων για το Δεκέμβριο

Οριακή μείωση των ανέργων για το Δεκέμβριο Facebook Twitter
0

Λιγότεροι κατά περίπου 2.500 ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2016 σε σχέση με τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (αναζητούντες εργασία) τον Δεκέμβριο ανέρχονται σε 910.468, έναντι 913.044 τον Νοέμβριο, δηλαδή λιγότεροι κατά 2,576, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία μεταβολή -0,28%.

Αντίθετα, όσον αφορά τους εγγεγραμμένους άνεργους μη αναζητούντες εργασία, τον Δεκέμβριο παρατηρείται αύξηση 5,75%, σε σχέση με τον Νοέμβριο. Συκεκριμένα τον Δεκέμβριο ανέρχονται σε 162.184 έναντι 153.372 τον Νοέμβριο, περισσότεροι κατά 8.812.

Από τους 910.468 εγγεγραμμένους άνεργους (αναζητούντες εργασία) το 53,69% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ το 46,31% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Από αυτούς, τη μεγάλη πλειοψηφία, σε ποσοστό 61,97%, αποτελούν οι γυναίκες, ενώ το 40,41% είναι ηλικίας 30-44 ετών. Επίσης, περίπου το 78% είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 91,84% είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Δεκέμβριο το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 184.662 έναντι 118.361 τον Νοέμβριο, δηλαδή 66.301 περισσότεροι, που μεταφράζεται σε ποσοστό αύξησης 56,02%.

Οικονομία
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM