Πιο σκληρούς όρους για την Ελλάδα θέλει η Γερμανία

Πιο σκληρούς όρους για την Ελλάδα θέλει η Γερμανία Facebook Twitter
SOOC
2

Πίεση για να επιβληθούν αυστηροί όροι σε μια νέα συμφωνία στήριξης της Ελλάδας άσκησε σήμερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας πως οι καταβολές των δόσεων της αρωγής πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο που σημειώνει η Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνοντας το ενδεχόμενο η τελική συμφωνία να καθυστερήσει.


"Είναι εύλογο --αυτό είναι πεποίθησή μας-- να καθορίσουμε το μέγεθος της πρώτης δόσης με βάση την έκταση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιουργκ Βάισγκερμπερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


"Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική βοήθεια θα εξαρτάται από αυστηρές προϋποθέσεις", δήλωσε προσθέτοντας πως η Γερμανία θέλει μια συμφωνία που να περιλαμβάνει ένα φιλόδοξο δημοσιονομικό σχέδιο, μια αξιόπιστη στρατηγική για ιδιωτικοποιήσεις και βιώσιμη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.


Υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές, ο Βάισγκερμπερ δήλωσε πως το Βερολίνο θα χρειασθεί χρόνο έπειτα από οποιαδήποτε συμφωνία για να εξετάσει τα αποτελέσματα των συνομιλιών, που στη συνέχεια θα τεθούν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.


"Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σ'αυτή την εξέταση γρήγορα αυτή την εβδομάδα αν είναι απαραίτητο, όμως η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας", τόνισε.


Σύμφωνα με τον Βάισγκερμπερ, θα μπορούσε ενδεχομένως να χαθεί η προθεσμία της 20ης Αυγούστου, οπότε η Αθήνα έχει να αποπληρώσει χρέος της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Αν δεν καταστεί δυνατή η καταβολή μιας πρώτης δόσης του ESM τον Αύγουστο, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε νέο δάνειο γέφυρα", δήλωσε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM