Ράλι των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο -Έκλεισε με άνοδο 1,5%, στα 60,74 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Χρηματιστήριο Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ράλι πραγματοποίησαν, σήμερα, οι τιμές των μετοχών των τραπεζών στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές των συστημικών τραπεζών σημείωσαν άνοδο άνω του 5%.

Το Χρηματιστήριο έκλεισε με σημαντικά κέρδη, με την αγορά να υπερβαίνει και τα επίπεδα των 860 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις πέντε τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις καταγράφει συνολικά κέρδη 4,21%, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 863,81 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,50%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 868,90 μονάδες (+2,10%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,74 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 33.823.752 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,71%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Alpha Bank (+6,91%), της Eurobank (+5,88%), της Πειραιώς (+5,44%), της Τιτάν (+5,18%) και της Εθνικής (+5,02%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-2,44%), Quest Συμμετοχών (-2,05%), του ΟΤΕ (-0,71%) και της Coca Cola HBC (-0,59%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,91%) και των Πρώτων Υλών (+3,36%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-2,27%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,71%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 10.742.310 και 6.802.537 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν Alpha Bank με 9,814 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 6,376 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 82 μετοχές, 34 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM