Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει όλα τα δάνεια

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει όλα τα δάνεια Facebook Twitter
2

Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις «μία προς μία» δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σχολιάζοντας δηλώσεις αξιωματούχων της νέας ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα» του χρέους, κάνει λόγο για επικοινωνία «μερικές φορές εκνευριστική», ενώ επισημαίνει ότι μια ονομαστική άφεση χρέους για την Ελλάδα θα ήταν οικονομικά ανέφικτη και πολιτικά αδύνατη. «Η ευρωζώνη δεν είναι ζώνη μεταβίβασης χρέους», τονίζει. Ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ακόμη επιμήκυνσης των χρόνων αποπληρωμής.

Σημειώνει ακόμα ότι η αλλαγή πορείας στην Αθήνα τον «ανησυχεί πολύ», ενώ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ακυρωθεί η πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια