ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Ρουμπινί: Θα βρούν σακιά με χρήμα για την Ελλάδα. αλλιώς...

Ρουμπινί: Θα βρούν σακιά με χρήμα για την Ελλάδα. αλλιώς... Facebook Twitter
0

«Οι δανειστές θα βρουν τελικά σακιά με χρήματα για την Ελλάδα, αλλιώς όλοι θα καταλάβουν τι σημαίνει να αρχίσει το ελληνικό «ατύχημα»», δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, από τη Δρέσδη, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των G7.

Ο Ρουμπινί λέει σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι μπορούν να αποφευχθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις, όπως το capital control και τα IOU (οι υποσχετικές πληρωμής) που είναι η αρχή παράλληλου νομίσματος, και εξηγεί ότι ένα «ατύχημα» θα είναι αρνητικό πρωτίστως για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο. Τονίζει παράλληλα την σημαντική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και εκφράζει την άποψη ότι για αυτούς τους λόγους συμφωνία θα επιτευχθεί ως το τέλος Ιουνίου.

«Εάν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, όλοι θα αντιληφθούν ότι αυτή θα είναι η αρχή του ελληνικού ατυχήματος», υπογραμμίζει. « Ένα ελληνικό ατύχημα δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, αλλά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, για αυτό είναι καλό να βρεθεί λύση καλή για την Ελλάδα καλή για την ευρωζώνη αλλά και για την παγκόσμια οικονομίας και τις διεθνείς αγορές».

0

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM