LIVE!

Στρος Καν: Μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη

Στρος Καν: Μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη Facebook Twitter
3

Τρισέλιδη δήλωση του στα αγγλικά και τα γαλλικά με τίτλο «Περί του να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του», δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Ντομινίκ Στρος - Καν.


Στη δήλωση αυτή σημειώνει ότι "ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει, θα δημιουργούσε ένα τραγικό προηγούμενο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση".

"Μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη", σημειώνει χαρακτηριστικά ο  πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ που καλεί τους δανειστές να δεχτούν μια προσωρινή αναστολή των πληρωμών από την Ελλάδα, επικρίνοντας τον "βλακώδη" η "καταστροφικό" χαρακτήρα των "αυστηρών δημοσιονομικών προσαρμογών" που ήταν ο κανόνας στην ευρωζώνη στη διάρκεια της κρίσης.

Προτείνει δε "η Ελλάδα να μη λάβει πλέον καμία νέα χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ, όπως και εκ μέρους του ΔΝΤ, αλλά να της δοθεί μια πολύ εκτεταμένη παράταση της ωρίμανσης, ακόμη και μια μαζική ονομαστική απομείωση του χρέους της έναντι των δημόσιων θεσμών".


Προτείνει  να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τις υποχρεώσεις της στους επίσημους θεσμούς για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που θα την θέσει κάτω από μια ισχυρή δημοσιονομική πίεση εξαναγκάζοντας την να ισοσκελίσει μόνη της τον Προυπολογισμό της αφού δεν θα λαμβάνει πόρους της Ε.Ε. και δάνεια από τις αγορές.

Υπογραμμίζει πως έτσι οι Έλληνες θα κάνουν οι ίδιοι της δύσκολες δημοσιονομικές προσαρμογές που χρειάζονται και θα δώσουν τις μάχες "εναντίον της ολιγαρχίας, των ιδιωτικών συμφερόντων και του βάρους του κρατικου μηχανισμού".

Αν λειτουργήσει αυτή η ιδέα, η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να γίνει "υποψήφια για σταδιακές διαγραφές του χρέους της", σημειώνει ο Στρος Καν.

3

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εάν δε διαβάσεις ολόκληρη την τρισέλιδη πρόταση δεν μπορείς να έχεις καλή άποψη, από αυτό το λίγο ωστόσο φαίνεται μόνο εντυπωσιακή, εφόσον η Ελλάδα τώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να διορθώσει τίποτα και σε δύο χρόνια που θα επανέλθουν τα τοκοχρεολύσια θα βρεθεί στη σημερινή θέση. Ίσως κάτι τέτοιο να είχε αξία στις αρχές το 2010 όταν είχαμε πρωτογενές έλλειμμα. Πάντως ενδιαφέρουσα πρόταση.
Τι να σε κανουμε ρε Ντομινικ κι εσενα τωρα που μας παριστανεις τον μετα Χριστον προφητη. Οταν επρεπε να εισαι στη θεση σου και να εφαρμοσεις αυτα που λες, πηγες κι επεσες στον λακο σαν κανενα ξαναμμενο σχολιαροπαιδο.