Berlinale: Δια ζώσης αλλά χωρίς εκδηλώσεις και πάρτι το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Berlin Film Festival taking place in person despite pandemic Facebook Twitter
EPA
0

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία τον επόμενο μήνα παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές.

«Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που θέτει η απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του φεστιβάλ, προσθέτοντας ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας στην 72η Berlinale ενός από τα πιο διάσημα φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

«Θέλουμε το φεστιβάλ να στείλει ένα μήνυμα σε ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία, στους κινηματογράφους και τους θεατές του κινηματογράφου και στον πολιτισμό συνολικά: χρειαζόμαστε τον κινηματογράφο, χρειαζόμαστε πολιτισμό», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και ΜΜΕ της Γερμανίας, Κλόντια Ροθ.

«Φυσικά, στη σημερινή εποχή, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κάποια επώδυνα μέτρα και με συνεχή επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση της πανδημίας είναι σκληρή και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου προσαρμόζεται στις προκλήσεις που προκύπτουν».

Έτσι, στο φεστιβάλ θα μπορέσουν να παραβρεθούν μόνο άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 ή έχουν νοσήσει.

Επιπλέον, θα απαιτείται καθημερινό rapid test και χρήση μάσκα ενώ μειώνεται κατά 50% η χωρητικότητα.

Τέλος ακυρώνονται όλα τα πάρτι και οι δεξιώσεις, βασικό χαρακτηριστικό του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου και τα βραβεία θα απονεμηθούν λίγο νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 16 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η ταινία, που θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η γιορτή του σινεμά στο Βερολίνο θα είναι το «Peter von Kant» του Γάλλου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Francois Ozon. Πρόκειται για μια ελεύθερη ερμηνεία της ταινίας του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ».

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Denis Ménochet, Isabelle Adjani και Hanna Schygulla είναι μέρος του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ ενώ θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ θα είναι ο Αμερικανός σκηνοθέτης M. Night Shyamalan ενώ η Γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Huppert θα βραβευτεί με Τιμητική Χρυσή Άρκτο για τα επιτεύγματά της στην 7η Τέχνη.

«Η Huppert είναι μία από τους πιο ευέλικτους ηθοποιούς στον κόσμο και έχει παίξει μια εντυπωσιακή γκάμα χαρακτήρων σε σχεδόν 150 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές», έγραψε η διεύθυνση του φεστιβάλ όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα.

Με πληροφορίες του AP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM
Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM