Για κακομεταχείριση ζώων κατηγορείται ο "Dog Whisperer" Cesar Millan

Για κακομεταχείριση ζώων κατηγορείται ο "Dog Whisperer" Cesar Millan Facebook Twitter
5
Για κακομεταχείριση ζώων κατηγορείται ο "Dog Whisperer" Cesar Millan Facebook Twitter

Ο Cesar Millan, ευρύτερα γνωστός ως "Dog Whisperer" από το ομώνυμο σόου του, έγινε διάσημος παγκοσμίως για τις "μαγικές" αυτοδίδακτες πρακτικές του να ηρεμεί και να εκπαιδεύει ακόμη και τον πιο ατίθασο σκύλο.

Ωστόσο αυτή την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για κακοποίηση ζώων και ερευνάται σχετικά από την Αστυνομία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent.

Εκπρόσωπος του Animal Care and Control στο Λος Άντζελες δήλωσε στο TheWrap πως αστυνομικοί επισκέφθηκαν τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του 46χρονου στη Santa Clarita της Καλιφόρνια την Πέμπτη, αλλά ο ίδιος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Αστυνομία φέρεται να επίδωσε σχετική ειδοποίηση 24 ωρών ζητώντας στον Millan να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές.

Η έρευνα γίνεται με αφορμή πρόσφατο επεισόδιο του σόου του "Cesar 911", στο οποίο ένα ζωντανό γουρούνι χρησιμοποιήθηκε σε μια εκπαίδευση συμπεριφοράς ενός σκύλου που πρόσφατα είχε επιτεθεί σε δύο άλλα κατοικίδια γουρουνάκια. Ο σκύλος δάγκωσε το αυτί από το γουρούνι με αποτέλεσμα το τελευταίο να αιμορραγήσει πριν ο Millan καταφέρει να το "δαμάσει". 

Για κακομεταχείριση ζώων κατηγορείται ο "Dog Whisperer" Cesar Millan Facebook Twitter

Το Nat Geo WILD, που προβάλλει την εκπομπή Cesar 911, σημείωσε σε ανακοίνωση πως το στιγμιότυπο "τάραξε μερικούς θεατές που δεν είδαν ή δεν κατανόησαν το πλήρες πλαίσιο αυτής της συνάντησης". "Το τραυματισμένο γουρούνι δέχθηκε άμεσα φροντίδα, ανάρρωσε πολύ γρήγορα και δεν έδειξε κανένα σημάδι δυστυχίας... σαν αποτέλεσμα, [ο σκύλος] δεν χρειάστηκε να χωριστεί από τον ιδιοκτήτη του ή να υποστεί ευθανασία" συμπληρώνεται. "Ο Cesar Millan έχει αφιερώσει τη ζωή τους στη βοήθεια των σκύλων και στο να δείχνει πως ακόμη και το πιο προβληματικό σκυλί μπορεί να σωθεί και να αποκατασταθεί" καταλήγει το Nat Geo WILD.

Περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι έχουν υπογράψει σχετικό petition στο Change.org ζητώντας ο Millan να αναφερθεί στα American Humane Society και Los Angeles City Attorney εξαιτίας του επεισοδίου, επικαλούμενοι νόμο της Καλιφόρνια κατά της κακοποίησης ζώων. Την ίδι στιγμή σε άλλο petition σχεδόν 10.000 υπογραφές απαιτούν να "απαγορευθεί από όλη την τηλεόραση".

 

Το Cesar 911 είναι η δεύτερη εκπομπή του Millan πάνω στην εκπαίδευση σκύλων. Προηγήθηκε το σόου "The Dog Whisperer" από το 2004 ως το 2012 που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, ενώ έχει γράψει και έξι βιβλία.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ