Τις τελευταίες εβδομάδες, η ερμηνεύτρια Kate Bush μιλά συχνότερα απ' ό,τι συνηθίζει στον Τύπο κυρίως για την προώθηση του νέου της άλμπουμ "Before the Dawn". Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο καναδικό περιοδικό Macleans, η Bush μιλά και για πολιτικά θέματα, και για το περιβάλλον, αλλά και για την εν γένει στάση της σε θέματα ισότητας φύλων, για να κάνει ένα κολακευτικό σχόλιο υπέρ της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερίσα Μέι, που ανέλαβε νωρίτερα φέτος τα ηνία της χώρας, όταν παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη η Bush ρωτήθηκε για κάτι που είχε σχολιάσει κατά το παρελθόν και αφορούσε "τον φόβο της εξουσίας των γυναικών", εν σχέσει τόσο με το ότι για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται γυναίκα, όσο και λόγω των όσων συνέβησαν στην εκλογική αναμέτρηση Κλίντον - Τραμπ στις ΗΠΑ.
"Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό. Τη συμπαθώ και νομίζω ότι είναι υπέροχη. Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μας συνέβη εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια πολύ έξυπνη γυναίκα, αν και δεν βλέπω να αποτελεί απειλή για κανέναν. Θα ξαναπώ ότι είναι σπουδαίο που έχουμε γυναίκα επικεφαλής της χώρας. Είναι συνετή και νομίζω ότι στο σημείο που βρισκόμαστε αυτό είναι μόνο καλό", απάντησε η Bush.
Αυτή η δήλωση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η Μέι δέχεται σκληρή κριτική. Συγκεκριμένα, ο ξένος Τύπος υπενθυμίζει ότι η Μέι, ως υπουργός Εσωτερικών είχε επικριθεί με σφοδρότητα για τις απόψεις και τις πρακτικές της σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Λίγο πριν τις εκλογές του 2015, βρισκόταν πίσω από την καμπάνια που είχε γεμίσει την πόλη με αφίσες και διαφημιστικές καταχωρήσεις ακόμη και σε λεωφορεία, καλώντας τους λαθρομετανάστες να "πάνε σπίτι τους ή να αντιμετωπίσουν τη σύλληψη".
Επίσης, τον Μάιο η Μέι πήρε σκληρά μέτρα εναντίον των μεταναστών που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρακτικά απειλώντας με απέλαση όσους δεν εμφάνιζαν εισόδημα άνω των 35.000 λιρών (δηλαδή, 40.000 δολάρια και περίπου 40% πάνω σε σχέση με τα εισοδήματα ενός Βρετανού πολίτη). Σημειώνεται ακόμη ότι παρά τη διστακτική υποστήριξη της στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε, τις μέρες του δημοψηφίσματος, ωστόσο είχε μπει στη διαδικασία να προσφύγει εναντίον της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υπαναχωρώντας, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία.
Τότε είχε παραδεχθεί ότι δεν είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική υποστήριξη για να προσβάλει τη Συνθήκη. Τελευταίως, δέχεται έντονη κριτική για το ότι προωθεί ένα "σκληρό Brexit" και παρά το γεγονός ότι στη θέση της πρωθυπουργού δεν την ανέδειξε μία ισχυρή λαϊκή εντολή...
Με στοιχεία από το Pitchfork
σχόλια