«The Μatrix Resurrections»: Μόλις κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο πρώτο τρέιλερ

Ο Κιάνου Ρίβς επιστρέφει στον ρόλο του Νίο.
0

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΝΕΟΣ την εποχή που βγήκε το Matrix στις αίθουσες, είναι δύσκολο να ξεχάσεις την εμπειρία.

Οι Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι ξεσήκωσαν ιδέες από τον Φίλιπ Κ. Ντικ και τον Γουίλαμ Γκίμπσον, έφεραν στο live action σινεμά την αισθητική του manga και παρέδωσαν ένα φιλμ που, παρά τα δάνεια του, σε σημεία δεν έμοιαζε τίποτα από όσα είχαμε δει μέχρι τότε.

Η ταινία έσπασε τα ταμεία, έκανε τον Κιάνου Ριβς σταρ, έφερε τις δερμάτινες καμπαρντίνες και πάλι στη μόδα, έκανε τα πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά στα forums, γέννησε και μια θρησκεία – υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ζούμε όντως στον κόσμο του Matrix.

Ακολούθησαν μια animated ανθολογία, το Animatrix, και δύο συνέχειες (The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions) που αντικατέστησαν την ατμόσφαιρα του πρώτου με μπόλικη φασαρία και ακόμα περισσότερη αμπελοφιλοσοφία, οι οποίες έπληξαν κάπως τη θετική ανάμνηση.

matrix 4 neo Facebook Twitter
Ο Κιάνου Ρίβς επιστρέφει στον ρόλο του Νίο.

Και τώρα η Λάνα Γουατσόφσκι, δίχως την αδερφή της Λίλι, που επέλεξε να μην περάσει πίσω από τις κάμερες αυτήν τη φορά, αλλά με τη συνδρομή των Ντέιβιντ Μίτσελ και Αλεξάνταρ Χέμον στο σενάριο, επανέρχεται στο σύμπαν του Matrix με τη νέα ταινία, το Matrix Resurrections, το οποίο απέκτησε το πρώτο του τρέιλερ.

Όπως και στην περίπτωση της πρώτης ταινίας, το δαιμόνιο διαφημιστικό τμήμα της Warner ανέβασε το βράδυ της Τρίτης ένα διαδραστικό site, όπου διάλεγες ανάμεσα στο κόκκινο ή στο μπλε χάπι και, ανάλογα με την επιλογή σου, έβλεπες διαφορετικά teasers για το trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγο.

Οι Kιανού Ριβς (Νίο), Κάρι Αν Μος (Τρίνιτι), Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (Νιόβη) και Λαμπέρ Γουίλσον (Μεροβίγγειος) επιστρέφουν στις επάλξεις, συνοδευόμενοι από τους Κριστίνα Ρίτσι, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζέσικα Χένγουικ και Πριγιάνκα Τσόπρα, σίγουρα θα επιστρέψει και ο παραδοσιακός, πια, μεσσιανισμός των Γουατσόφσκι, ας ελπίσουμε μόνο να μην επαναληφθούν τα λάθη των άλλων σίκουελ.

Περισσότερα θα ξέρουμε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες – στην Αμερική θα κάνει πρεμιέρα στις 22/12, ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και στο HBO Max.

matrix 4 poster full Facebook Twitter
Το πόστερ της ταινίας επαναφέρει το περίφημο δίλημμα ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε χάπι.
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM
Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM