Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Torres
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Lee Douglas

Torres w/ Jef Maarawi, Σάββατο 16/11, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, €12-14.

Η Torres, κατά κόσμον Mackenzie Scott, είναι μια τραγουδοποιός από το Nάσβιλ, «βουτηγμένη» από γεννησιμιού της στη γνήσια country και folk. Τη μεγάλη διαφορά στον ήχο της έκανε μια Gibson 335 που της έκαναν δώρο οι δικοί της κάποια Χριστούγεννα στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Κατά δική της ομολογία, όταν ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικά «βρήκε τον ήχο της», κάπου εκεί στα 22 της χρόνια.  Έναν ήχο που αποτυπώθηκε σ' ένα υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μέσα σε 5 μέρες, σε μπομπίνα, σ' ένα σπίτι στο Tενεσί, και απέσπασε θερμές κριτικές, με εντυπωσιακότερη ίσως αυτή του «Ρitchfork» που της χάρισε ένα 8.1. Χαρακτηρίστηκε «ωμά ρεαλιστικό», «αντισυμβατικό και πολύπλευρο», «νοσταλγικό», αξιοπρόσεκτο «χάρη στην ένταση και την ησυχία του». Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου η Torres θα το παρουσιάσει live στο six d.o.g.s, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακριβώς όπως πρέπει: αυτή και η Gibson της. Μαζί της ο Jef Maarawi, λίγο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου του δίσκου ως Egg Hell από την Inner Ear.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Rsn
 

A night with «Kennedy» magazine with special guest Lee Douglas, Παρασκευή 15/11, Romantso, Αναξαγόρα 3-5, 216 7003325.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το περιοδικό «Kennedy» γιορτάζει την επίσημη παρουσίασή του στο ελληνικό κοινό με ένα πάρτι στο Ρομάντσο και καλεσμένο του τον Lee Douglas. Το «Kennedy» κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου του 2013 στην Αθήνα και θα εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο, φθινόπωρο και άνοιξη. Είναι ένα περιοδικό για τις τέχνες, τις μικρές λεπτομέρειες και το αντρικό στυλ, το οποίο θα διανέμεται παγκοσμίως σε ένα δίκτυο επιλεγμένων βιβλιοπωλείων, καταστημάτων ανδρικής ένδυσης, ξενοδοχείων, concept stores, μουσείων και γκαλερί. Ο Lee Douglas αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μορφές της underground club μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια, μαζί με φίλους του όπως ο Lovefingers, ο Jack Reanault ή ο Justin V, έχει δημιουργήσει έναν χαρακτηριστικό ήχο που μπερδεύει την ντίσκο με το ροκ και το techno στοιχείο. Με το όνομα Stallions και τον συνεργάτη του Andrew Lovefingers, ιδιοκτήτη του label ESP, έχουν κυκλοφορήσει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά remixes των τελευταίων χρόνων, ενώ υπό το όνομα TBD εξερευνά έναν πιο σκοτεινό club ήχο μαζί με τον DJ και μουσικό Justin Vandervolgen.

Παρουσίαση δίσκου

 

«We got music», Rsn & Esterina, Κυριακή 17/11, Faust, Καλαμιώτου 11, 210 3234095.

Δύο πολύ ταλαντούχοι νέοι παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο την Κυριακή 17/11 στο Faust. Ο Rsn, αν και μικρός στην ηλικία, είναι ένας αναγνωρισμένος παραγωγός hip-hop μουσικής, η φήμη του οποίου έχει ήδη φτάσει στο εξωτερικό. Η Esterina είναι μια vocalist με φοβερή σκηνική παρουσία. Η πρώτη τους κοινή δουλειά, ένα αμάλγαμα μπλουζ και σόουλ με ροκ και φολκ πινελιές, ονομάζεται «We got music» και κυκλοφορεί από τη The Sound of Everything. Την Κυριακή στο Faust θα έχουν μαζί τους και τον Δημήτρη Σιάμπο στην κιθάρα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Βασίλη Καρρά στο Καλλιμάρμαρο

Κωνσταντίνος Αργυρός, Μίλτος Πασχαλίδης, Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θα τραγουδήσουν στη μνήμη του Βασίλη Καρρά
LIFO NEWSROOM
Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ