Σαββόπουλος: Διαβουλεύσεις για τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία- Τι έγραψε για τους δισταγμούς

Σαββόπουλος: Διαβουλεύσεις για τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία- Οφείλουμε να σταθούμε πλάι στους τυραννισμένους λαούς Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι διεργασίες για τη διοργάνωση τηλεμαραθωνίου για την Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση του Διονύση Σαββόπουλου στο Facebook. 

Οι διαβουλεύσεις κρατούν δέκα ημέρες τώρα, έγραψε ο κορυφαίος καλλιτέχνης στην ανάρτησή του. 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, είπαμε μετά την πρωτοβουλία Δρογώση, να οργανώσουμε τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία και τους ξεριζωμένους, τους βομβαρδισμένους, τα ορφανά τους και τους πρόσφυγες. 10 μέρες τώρα κρατούν οι διαβουλεύσεις. Υπάρχουν επιφυλάξεις; Είμαι σίγουρος ότι η τηλεόραση θέλει να μας φιλοξενήσει σε κάποιο από τα κανάλια της. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν επιφανείς συνάδελφοι που δυσκολεύονται να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν έναν τέτοιο σκοπό», έγραψε ο κ. Σαββόπουλος. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους δισταγμούς που έχουν κάποιοι συνάδελφοί του, αλλά και στο γεγονός ότι αρκετοί- όπως και ο ίδιος- αποφεύγουν τις ομαδοποιήσεις. Αλλά, τόνισε, ότι οφείλουν να σταθούν «πλάι σε αυτούς τους τυραννισμένους λαούς». 

«Γνωρίζω βέβαια τους δισταγμούς μερικών αξιαγάπητων συναδέλφων αλλά ο τηλεμαραθώνιος δεν θα είναι κατά της Ρωσίας η οποία άλλωστε υποφέρει επίσης από αυτόν τον δ. υπάλληλο που μεταλλάχθηκε σε αυτοκράτορα της. Χιλιάδες διαδηλωτές και εκατοντάδες δημοσιογράφοι μέσα σε όλη την Ρωσία διώκονται επειδή ζητούν όπως όλοι μας να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», επεσήμανε στην ανάρτησή του. 

«Γνωρίζω επίσης ότι αρκετοί ομότεχνοι, όπως και εγώ, αποφεύγουμε τις ομαδοποιήσεις επειδή έχει καεί -και εμάς- η γούνα μας. Υπηρετούμε όμως μια αρχαία τέχνη που χαρακτηριζόταν πάντα για την ανθρωπιά και την ευαισθησία της και οφείλουμε νομίζω να σταθούμε τώρα πλάι σε αυτούς τους τυραννισμένους λαούς, επειγόντως μεν για λόγους ανθρωπιστικούς, εμμέσως δε -κατά την προσωπική μου γνώμη-, επειδή 30 χρόνια μετά το τέλος τους ψυχρού πολέμου ορθώνεται ένας αποθρασυμένος ολοκληρωτισμός σε εκείνη την παγωνιά εκεί πάνω πάλι. Πιστεύω οτι οι καινούριες γενιές θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τις αξίες "της ελεύθερης και πλούσιας ζωής" την ανοιχτοσύνη της, τις δημιουργικές ιδέες, το σεβασμό του άλλου, τους θεσμούς της δημοκρατίας και είμαστε εμείς - το ελληνικό τραγούδι- που πρέπει τώρα να γίνουμε το παράδειγμα για τους ερχόμενους χωρίς άλλη χρονοτριβή», υπογράμμισε ο κ. Σαββόπουλος. 

Μετά την ανάρτηση του Διονύση Σαββόπουλου, ο Στάθης Δρογώσης μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι έπειτα από πολλές δυσκολίες θα γίνει ένα ειδικό «Μουσικό Κουτί», με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, που θα συγκεντρώσει χρήματα υπέρ των προσφύγων της Ουκρανίας. 

«Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αγκάλιασε την πρωτοβουλία και θα μας πάρει κάποιες μέρες για να φτιάξουμε την ειδική αυτή εκπομπή», έγραψε ακόμη ο μουσικός, ενώ συμπλήρωσε ότι άλλη μια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με οργανώσεις Ουκρανών, προσπαθεί να διοργανώσει συναυλία. «Κάποιοι θα πάμε και εκεί», πρόσθεσε και προανήγγειλε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις σε λίγες ημέρες. 

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ