«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Ο Ρόμπερτ Έγκερς και η σύζυγός του, Αλεξάντρα Σέικερ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Μετά από τους βρικόλακες και την κλασσική ιστορία του Nosferatu, ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς θα καταπιαστεί με ένα άλλο μυθολογικό πλάσμα για την επόμενη ταινία του.

Όπως μετέδωσε το Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης του «Nosferatu» Ρόμπερτ Έγκερς έχει συν-γράψει το σενάριο του «Werwulf», μίας ταινίας τρόμου την οποία επίσης θα σκηνοθετήσει.

Η Focus Features, ένα παράρτημα της Universal Studios για αβανγκάρντ παραγωγές που κυκλοφόρησε και χρηματοδότησε το «Nosferatu», θα συνεργαστεί και πάλι με τον σκηνοθέτη για το «Werwulf». Σύμφωνα με την εταιρεία, η ταινία τρόμου θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2026 στη Βόρεια Αμερική.

Αυτό σημαίνει ότι το «Werwulf» θα κάνει ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2026, ακριβώς δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Nosferatu», με τους συντελεστές της ταινίας να ελπίζουν ότι το νέο σκηνοθετικό εγχείρημα του Έγκερς θα είναι εξίσου επιτυχημένο όσο το προηγούμενο.

Ο Έγκερς έγραψε το «Werwulf» μαζί με τον Sjón, έναν Ισλανδό ποιητή ο οποίος συνεργάστηκε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και στο «Ο Άνθρωπος απ' τον Βορρά», ένα έπος γύρω από την κουλτούρα των βίκινγκς

Αν και λίγα είναι γνωστά για το «Werwulf», πηγές του Hollywood Reporter δήλωσαν ότι η ιστορία διαδραματίζεται στην Αγγλία του 13ου αιώνα. Το σενάριο περιλαμβάνει επίσης ρεαλιστικούς διαλόγους της εποχής οι οποίοι θα συνοδεύονται από μεταφράσεις και σχόλια για όσους δεν είναι μυημένοι στα αρχαία αγγλικά.

Αρχικά, ο Έγκερς σχεδίαζε να γυρίσει την ταινία σε ασπρόμαυρο χρώμα, όπως είχε κάνει και με το «Ο Φάρος» του 2019, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το «Nosferatu» του 1922 / Φωτ: EPA, αρχείου

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, που χαρακτηρίστηκε από τη βιαιότητα και τον σκοταδισμό της, ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική που έχει υιοθετήσει ο 41χρονος σκηνοθέτης σε όλες της ταινίες του, οι οποίες πλέον έχουν ένα πιστό κινηματογραφικό κοινό.

Ο Έγκερς και ο Sjón θα είναι και παραγωγοί της ταινίας, μαζί με τη Focus Features, ενώ ο Κρις και η Ελεονόρ Κολόμπους, οι οποίοι δούλεψαν επίσης στο «Nosferatu», θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Το 2024 ήταν μία σημαντική χρονιά για τον Έγκερς, καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του με το «Nosferatu», ένα ριμέικ της κλασσικής, ομότιτλης παραγωγής του Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου που κυκλοφόρησε το 1922. Βέβαια, ακόμη και το πρωτότυπο «Nosferatu» είναι στην πραγματικότητα μία διασκευή του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας».

«Werwulf»: Μετά το Nosferatu, ο Ρόμπερτ Έγκερς ετοιμάζει ταινία για λυκανθρώπους Facebook Twitter
Γουίλεμ Νταφό και Ρόμπερτ Πάτινσον σε ένα στιγμιότυπο από το «Ο Φάρος» / Φωτ: IMDB

Στο «Nosferatu» του Έγκερς πρωταγωνίστησαν οι Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Γουίλεμ Νταφό και Νίκολας Χουλτ, μεταξύ άλλων. Η ταινία έχει σημειώσει περισσότερα από 154 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις παγκοσμίως, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της βιομηχανίας.

Ο Έγκερς θα ελπίζει να κάνει το ίδιο με το «Werwulf» σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Όσκαρ 2025: Οι τσάντες δώρων που θα λάβουν οι υποψήφιοι κοστίζουν 216.000 δολάρια

Πολιτισμός / Όσκαρ 2025: Τα δώρα για τους υποψήφιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες αξίζουν 216.000 δολάρια

Η συλλογή δώρων περιλαμβάνει διάφορα ταξίδια, το ακριβότερο από τα οποία είναι μια διαμονή τεσσάρων διανυκτερεύσεων σε μια βίλα στις Μαλδίβες αξίας άνω των 23.000 δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Δράμας: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στη Σκηνοθεσία και στη συνέχεια απέκτησε με υποτροφία Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγγραφή Σεναρίου από το University of The Arts του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM