Η απίστευτη ιστορία του 84χρονου Κρητικού που πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο

Η απίστευτη ιστορία του 84χρονου Κρητικού που πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Cretalive
4

Σε ηλικία 84 ετών, ο Δημήτρης Μουδατσάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, πέτυχε το όνειρό του: να περάσει στο Πανεπιστήμιο.


Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ. Μουδατσάκης είχε ξεκινήσει να εργάζεται από όταν ήταν 10 ετών, αφότου πήγε στο Ηράκλειο από το χωριό του, το Σκοτεινό. Εκεί, έμαθε την τέχνη του βιβλιοδέτη δίπλα στον θείο του, τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε τη δική του επιχείρηση.


Ο 84χρονος Κρητικός, πατέρας και παππούς πια, πήρε την απόφαση να γυρίσει στα θρανία όταν συνταξιοδοτήθηκε, πριν από 18 χρόνια. Πήρε τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου, έδωσε εξετάσεις και φέτος ετοιμάζεται να γίνει φοιτητής.


«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω και εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα», δηλώνει ο ίδιος στο Cretalive.

«Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν», θυμάται.

Όσον αφορά στην επιστροφή του στα θρανία, ο κ. Μουδατσάκης σημειώνει: «Έφευγα από εδώ στις 6 το απόγευμα. Μία ώρα μετά άρχιζε το μάθημα και γύριζα σπίτι κατά τις 11. Με τα πολλά, πήγαινε 1 η ώρα για να κοιμηθώ. Μετά σηκωνόμουν το πρωί, είχα τις δουλειές του σπιτιού. Ήταν λιγάκι δύσκολο για μένα. Δεν προλάβαινα να διαβάσω όπως θα ήθελα. Και πήγαινα με τύψεις στο σχολείο...».

«Έλεγα, αν με αφήσουν καμιά φορά μεταξεταστέο, δεν θα ξαναπάω. Αλλά εντάξει, διάβαζα κι έπαιρνα 20αρια», προσθέτει.

Η απίστευτη ιστορία του 84χρονου Κρητικού που πέτυχε την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Cretalive

Όσο για τις επιδόσεις του, δηλώνει: «Ήμουν πρώτος (στην κατεύθυνση). Οι βάσεις βεβαίως είναι πιο χαμηλές στο νυχτερινό σχολείο, αλλά αναλογιστείτε ότι όλοι μας είχαμε τις δουλειές μας το πρωί. Τώρα στο τέλος διάβασα παραπάνω. Διάβαζα μέρα - νύχτα. Ο νέος, ξέρετε, έχει χρόνο να διορθώσει ό,τι λάθη έχει κάνει. Ο μεγάλος δεν έχει...».


Αναφέρει ότι το μάθημα στο οποίο πήρε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η Έκεθση. «Πήρα 14,5. Στην Ιστορία, αν και μου αρέσει πολύ, δεν πήγα και τόσο καλά. Πήρα 10. Αλλά, όπως ξαναείπα, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για όλους στο νυχτερινό σχολείο».

Προσθέτει πως σκέφτεται να επιλέξει το τμήμα της Ιστορίας & Αρχαιολογίας για τις σπουδές του. «Πιστεύω ότι θα πιάσω τη βάση. Είμαι 1.000 μονάδες πάνω από τον τελευταίο που μπήκε πέρσι. Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ», τονίζει.

Τέλος, σημειώνει πως αρκετοί δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρει. «Στην αρχή, όταν επέστρεψα στο σχολείο, η σύζυγος μου έλεγε "Μα τι πας να κάνεις;". Και γενικά δεν το πίστευαν πως θα είχα τόση δύναμη. Και τώρα όμως είναι διστακτικοί για το πώς θα πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Μου λένε "είναι μακριά, πώς θα πηγαίνεις εκεί πέρα". Εγώ τους απαντώ, πως όσο οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν θα πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο».

  

Με πληροφορίες από Cretalive

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM