Eμβληματικά installation του Σκωτσέζου εικαστικού και ποιητή Robert Montgomery, θα κοσμήσουν την πόλη του Περάματος, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού εγχειρήματος Sharing Perama (Μοιραζόμαστε το Πέραμα).
Τα χαρακτηριστικά έργα του Montgomery είναι διεθνώς αναγνωρίσιμα καθώς διακρίνονται τόσο για τα μηνύματα του καλλιτέχνη όσο και για την ιδιαίτερη φόρμα τους. Έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου συγκεντρώνοντας έντονο ενδιαφέρον, για την αυθεντικότητα τους και τον σεβασμό τους προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Τα installations αποτελούν μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στην υλοποίηση των έργων όσο και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν. Σκοπός του Sharing Perama είναι να μεταφέρει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πόλη, μέσω της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού.
«Με ιδιαίτερη επιμέλεια επιλέξαμε τον Σκωτσέζο εικαστικό και ποιητή Robert Montgomery να υλοποιήσει μια σειρά γλυπτικών εγκαταστάσεων, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς καλλιτέχνες που δουλεύουν στον δημόσιο χώρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η εναρκτήρια εκδήλωση με τίτλο «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».
H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey). Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Μοιραζόμαστε το Πέραμα», που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.
Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery καθώς και τα μέλη της ομάδας.
Στον χώρο του κινηματογράφου θα υπάρχει εγκατάσταση του καλλιτέχνη ενώ η βραδιά θα κλείσει με ήχους από τη Μικρασία και ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι και φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα και φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί και φωνή).
«Ο σκοπός και οι δυνατότητες της τέχνης δεν είναι ν' αλλάξει τον κόσμο. Η τέχνη όμως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, να ρυθμίσει τα συναισθήματα μας γι' αυτόν, και αν όχι να τον σώσει, μπορεί τουλάχιστον να τον απαλύνει, να τον ανοίξει και να μεταφέρει ελπίδα και ομορφιά».
σχόλια