LIFO PODCASTS

Χαρδαλιάς: Τεστ για κορωνοϊό σε όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ως τις 30 Ιουνίου

Χαρδαλιάς: Τεστ για κορωνοϊό σε όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
MOTIONTEAM
0

Όλοι όσοι φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έως τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στον προορισμό τους, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά στο ξενοδοχείο κρουσμάτων, το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού. Δήλωσε ότι αυτό θα διευθετηθεί άμεσα, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές.

Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, λίγο πριν από την άφιξη της πρώτης πτήσης από το εξωτερικό, μετά το άνοιγμα των συνόρων. Μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, επιθεώρησαν τους χώρους υποδοχής και ελέγχου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η πρώτη πτήση εξωτερικού που έφτασε από εκεί, ήταν της Aegean Airlines με 160 επιβάτες, από το Μόναχο, στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η υποδοχή έγινε με αψίδα νερού, συμβολικά, καθώς αυτό είθισται να συμβαίνει κατά την υποδοχή μιας «παρθενικής» πτήσης.

Χαρδαλιάς: Τεστ για κορωνοϊό σε όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
MOTIONTEAM

Στο αεροσκάφος επέβαιναν κατά κύριο λόγο Έλληνες που ήρθαν για δουλειές, διακοπές και για να δουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μας πήραν δείγμα σάλιου για εξέταση και μας άφησαν να φύγουμε για τον προορισμό μας», δήλωσε ο Μιχαήλ Ελευθεριάδης, επιβάτης του αεροσκάφους. «Μας έγινε έλεγχος, δώσαμε τα πλήρη στοιχεία μας και μας είπαν ότι θα μας ειδοποιήσουν όταν βγουν τα αποτελέσματα», είπε από την πλευρά του ο Ηλίας Τσίγγας, ένας ακόμη επιβάτης.

Χαρδαλιάς: Τεστ για κορωνοϊό σε όσους φτάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
MOTIONTEAM

«Τα όμορφα αεροδρόμια είναι τα αεροδρόμια που είναι γεμάτα με κόσμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Λειτουργιών των αεροδρομίων της Fraport- Greece Ηλίας Μαραγκάκης. «Είμαστε έτοιμοι εδώ και δύο μήνες για να υποδεχτούμε επιβάτες και σήμερα υποδεχόμαστε τους πρώτους επιβάτες από διεθνή πτήση. Περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες να δούμε ακόμη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, όχι μόνο στα αεροδρόμιά μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμη ότι με την ολοκλήρων των έργων στο «Μακεδονία», που αναμένεται ως τις αρχές του επόμενου έτους, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να υποδέχεται τουλάχιστον 14 εκατομμύρια επιβάτες, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό απ' αυτόν που μπορούσε έως σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

LIFO PODCASTS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Μία ενιαία δίκη για όλες τις πτυχές της υπόθεσης – Απορρίφθηκε το αίτημα Αγοραστού

Ελλάδα / Τέμπη: Μία ενιαία δίκη για όλες τις πτυχές της υπόθεσης – Απορρίφθηκε το αίτημα Αγοραστού

Η απόφαση σημαίνει ότι η δίκη που σχετίζεται με τις παρεμβάσεις στο σημείο του δυστυχήματος θα διεξαχθεί από κοινού με την κύρια δικογραφία, η οποία βρίσκεται στην ευθύνη του εφέτη ανακριτή
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τελεσίδικα επτά άτομα για την επίθεση στον εκλιπόντα Μπουτάρη το 2018

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τελεσίδικα επτά άτομα για την επίθεση στον εκλιπόντα Μπουτάρη το 2018

Ο Γιάννης Μπουτάρης, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2024 σε ηλικία 82 ετών, όταν ρωτήθηκε παλαιότερα για το πώς βίωσε την υπόθεση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αηδία, μόνο αηδία»
LIFO NEWSROOM