Ακίνητο του ΑΠΘ μετατρέπεται σε boutique hotel

Θεσσαλονίκη: Ακίνητο ιδιοκτησίας ΑΠΘ μετατρέπεται σε boutique hotel Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Σε boutique hotel θα μετατραπεί το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΑΠΘ, στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου 2, στη Θεσσαλονίκη, μετά την υπογραφή της απαιτούμενης σύμβασης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πολύχρονες διαδικασίες για την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του ΑΠΘ, το οποίο θα αξιοποιηθεί ως boutique hotel.

Όσον αφορά το τι εστί boutique hotel, σύμφωνα με το Oxford English Dictionary, πρόκειται για «ένα μικρό, κομψό ξενοδοχείο, που συνήθως βρίσκεται σε μια μοντέρνα αστική τοποθεσία».

Το εν λόγω κτίριο αποτελεί κληροδότημα του πολιτικού μηχανικού, Θωμά Παπαμιχαηλίδη, το οποίο περιήλθε το 1964 στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ. Αποτελείται από ισόγειο κατάστημα, ημιώροφο και δύο ακόμη ορόφους (αποτελούμενους από δύο διαμερίσματα ο καθένας) μαζί με οικόπεδο εκτάσεως 234,16 τ.μ. Παράλληλα, η όψη του έχει κριθεί διατηρητέα.

Ο κ. Φειδάς τόνισε, από την πλευρά του, ότι «το ακίνητο παρέμενε ανεκμετάλλευτο λόγω παλαιότητας και κατάληψης από τρίτους τα τελευταία 20 έτη, με συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του σκοπού που όρισε ο διαθέτης, δηλαδή τη χορήγηση υποτροφίας σε προπτυχιακούς φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ»

«Η εκμίσθωση του ακινήτου του Α.Π.Θ. σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή του αξίας 470.000 ευρώ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα, μετά την αξιοποίηση του Μανδαλίδειου Μεγάρου, στην υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει το Α.Π.Θ. για την πλήρη αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του πανεπιστημίου και των φοιτητών/τριών του, ενώ και το ίδιο το κτήριο θα διασωθεί και θα παραδοθεί ανακατασκευασμένο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λογότυπο μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς αποφάσισε την απευθείας ανάθεση, εξηγεί η «Ελληνικό Μετρό»

Ελλάδα / Λογότυπο μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς αποφάσισε την απευθείας ανάθεση, εξηγεί η «Ελληνικό Μετρό»

Ο πρώτος διαγωνισμός επαναξιολογήθηκε και ακυρώθηκε, οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον δεύτερο δεν μας ικανοποιούσαν και οι προθεσμίες λειτουργίας του μετρό μας υποχρέωσαν σε απευθείας ανάθεση, υποστηρίζει η «Ελληνικό Μετρό»
LIFO NEWSROOM