Ανατιμήσεις: Live οι ανακοινώσεις Σκρέκα για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια

Live οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοινώνει τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επιδότηση αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, «καθώς αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε και στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο).»

Η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM