Aντιδράσεις για τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση στο Χαλάνδρι

Aντιδράσεις για τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
8

 

Την αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του Θανάση Πλεύρη προκάλεσε ο ύμνος του ΕΑΜ που ακούστηκε στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Ο Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter: «Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..»

Και συνέχισε με δεύτερο tweet: «Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος...Ψηφίστε τους!

Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για "εμφύλιο", είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η αντίδραση του Πλεύρη ο οποίος έγραψε ότι όταν ειπώθηκε το «Όχι» δεν υπήρχε το ΕΑΜ.

Από την πλευρά του ο Δ. Παπαδημούλης σημείωσε, επίσης στο ΤwitterQ “Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για "εμφύλιο", είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι”.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί κερδίζουν και τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί κερδίζουν και τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να προωθήσει χωρίς προβλήματα την ατζέντα του η οποία περιλαμβάνει φορολογικές μεταρρυθμίσεις, σκληρή μεταναστευτική πολιτική και αλλαγές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τι αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα

Ελλάδα / Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τι αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα

Από πότε ήξερε η τότε ΚΥΠ για την προετοιμασία του τουρκικού στρατού - Οι «τρομεροί» και «σκληροί» Έλληνες κομάντο - Η προπαρασκευή των αποβατικών δυνάμεων της Τουρκίας για την πολεμική αποστολή κατά Κύπρου - Η στάση Βρετανίας, ΕΣΣΔ - Οι συνομιλίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ναι, ενώ η ακροδεξιά καπήλευση του ΟΧΙ και η επίμονη προπαγάνδα ξεπλύματος του Μεταξά (στην οποίον πρωτοστατεί η ακροδεξιά και η χρυσή αβγή), είναι ωραία και δίκαιη, ε;Αν έχει θέση ο Μεταξάς σε αυτή την επέτειο, η Αντίσταση έχει αμφιθέατρο. Ξυδάκι, λοιπόν.Ποιος μπορεί να αρνηθεί (γνωρίζοντας στοιχειωδώς την ιστορία της περιόδου) όχι μόνο το ρόλο της αντίστασης αλλά και το γεγονός ότι η αντίσταση είχε καταστήσει τμήμα της Ελλάδας ελεύθερο, ήδη πολύ προτού φύγουν οι Γερμανοί και προτού σπεύσουν οι Σύμμαχοι;Όσο για τις αιτιάσεις περί εμφυλιοπολεμικού κλίματος, είναι επιεικώς γελοίες. Όποια γνώμη και να έχεις για τον εμφύλιο και τη στάση του ΕΑΜ μετά την απελευθέρωση, πρέπει να είσαι ταγματασφαλίτης/χίτης/μαυραγορίτης (ή ιδεολογικός τους απόγονος) για να αμφισβητείς το ρόλο του ΕΑΜ επί Κατοχής.Το ΕΑΜ επί Κατοχής ήταν παλλαϊκό στις περιοχές που ήλεγχε, ενώ οι μεταξικοί (και τα λοιπά ινδάλματα κάθε Άδωνι και Πλεύρη) είχαν ήδη μεταλλαχτεί στις βδέλλες που έπιναν το αίμα των συμπατριωτών τους, συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς. Ποιος είναι ο εμφυλιοπολεμικός λοιπόν; Στους ανιστόρητους και πονηρούς ακροδεξιούς λοιπόν, ξυδάκι.
"Αλλά υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλη να μείνη μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήση, έστω και χωρίς καμμίαν ελπίδα νίκης. Μόνον διότι πρέπει. Γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός θα ήτο αδύνατον να δεχθή άλλο τι αυτήν την στιγμήν. Διότι είναι ελεύθερος και απερίσπαστος εις την φυσικήν ευθυκρισίαν και υπερηφάνειαν, εφ' όσον δεν εδόθη ευκαιρία να θολωθή η κρίσις του δι' αγοραίων θορύβων και παραπλανητικών εκστρατειών."Αυτά σε ότι αφορά τον Ιωάννη Μεταξά. Σε ότι αφορά την χθεσινή παρέλαση έχω να παρατηρήσω τα εξής: Είμαι χαλανδραίος ζω στο Χαλάνδρι από την ημέρα που γεννήθηκα και δεν έχω χάσει ποτέ παρέλαση. Από την εποχή του Κώστα Παττακού και επί Ζαφειρόπουλου και επί Κουράση η φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου η οποία ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ παίζει πάντα κάθε χρόνο το "Στ'αρματα" (γνωστό ύμνο του ΕΑΜ) την ώρα που παρελαύνουν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης και οι απόγονοι τους (άλλο φασούλι κι ετουτο βέβαια ο τίτλος του αντιστασιακού στην Ελλάδα είναι κληρονομικός χαχαχχα).ΠΟτέ δεν έγινε κανένα σχόλιο και καμία αντίδραση δεν υπήρξε. Ο Σίμος Ρούσσος όμως είναι ένας μηντιακός Δήμαρχος. Του αρέσει να βγαίνει στις ειδήσεις. Πάντα του άρεσε να γκαρίζει και να φωνάζει.Ήξερε οτι θα προκαλέσει γι αυτό και έβαλε τη φιλαρμονική να παίξει την κατιούσα (η οποία από όσο διάβασα είναι ρωσικό τραγούδι του 1938 βασισμένο σε μια παλιά μελωδία από την εποχή των τσάρων. ΤΟ είδαν ρώσσικο και το κότσαραν (και δεν ήταν το μόνο όλη η παρέλαση από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν γεμάτη εμβατήρια της Σοβιετικής Ένωσης. Εχθές γιορτάσαμε το ΟΧΙ που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στους Ιταλούς και με τον τρόπο αυτό έσωσε την τιμή και την υπόληψη της Ελλάδας και έγραψε το όνομα του στην Ιστορία. Όση λάσπη και να του ρίξετε και όση προπαγάνδα και να κάνετε δε θα το σβήσετε ποτέ. Το γεγονός ότι ο αριστεροφασίζων Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος επέλεξε να παίξει ξένα τραγούδια ενός ξένου στρατού στην παρέλαση (ο ίδιος απουσίαζε , παρουσιάστηκε αργότερα στην παρουσίαση του Άξιον Εστι) δείχνει ποιοι πραγματικά ήταν οι ξενοκίνητοι: ΤΟ ΚΚΕ άλλωστε μια ζωή εξωτερικού το ξέραμε, έπαιρνε κατευθυντήριες γραμμές από τη Μόσχα για το τι να κάνει. Ποιο το όραμα του ΕΑΜ; να κάνει την Ελλάδα μια Σοβιετική δημοκρατία; Δυστυχώς έχασε. Και λέω δυστυχώς γιατί αν είχαν κερδίσει οι ΕΑΜίτες τον συμμοριτοπόλεμο τώρα θα είχαμε απαλλαγεί από δαύτους και από ολόκληρη την φασιστική αριστερά όπως απαλλάχτηκαν όλα τα πρώην κομμουνιστικά κράτη. Το ξύδι μάλλον εσύ πρέπει να το πιεις λοιπόν. Και να το πιεις διαβάζοντας κάποιο πραγματικό βιβλίο ιστορίας και όχι εκδόσεις του Περισσού και τις νουβέλλες της Κουμουνδούρου.
Οποιος δεν συμφωνει με την γνωμη του κυριου λεφτ σφακ ειναι λοιπον ανιστόρητος και πονηρος ακροδεξιος..Αυτη ειναι η αντιληψη, αξιος απογονος του ΕΑΜ, που ηθελε να υποδουλωσει την Ελλαδα και να την κανει οπως την Βουλγαρια προτεκτορατο της Μοσχας. Αλλα δεν τα καταφερανε γιατι κατι αληθινοι πατριωτες το απετρεψαν.Και σε μια τραγικη στροφη της ιστοριας, αυτοι οι ιδιοι πατριωτες που εσωσαν την Ελλαδα απο τον ζυγο του Σοβιετ, τωρα κατηγορουνται συλληβδην ως ταγματασφαλίτες/χίτες/μαυραγορίτες απο τους απογονους των προδοτων!Μονο στην Ελλαδα αυτη η παρανοια.Και γω καταληγω στο συμπερασμα, οτι τελικα ισως να ηταν καλυτερα να ειχε κερδισει τον εμφυλιο ο ΕΑΜ, να ειχαμε γινει Βουλγαρια πισω απο το Σιδηρουν Παραπετασμα και να ειχαμε απελευθερωθει απο τα κομμουνιστικα απολιθωματα μια και καλη με την περεστροικα. Θα ειχαμε πολυ χαμηλοτερο βιοτικο επιπεδο, αλλα θα γλυτωναμε αυτα που με μαθηματικη ακριβεια φαινονται να ερχονται καταπανω μας.
Σύντομη ιστορική αναδρομή:Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ: 23 Αυγούστου 1939"ΟΧΙ": 28η Οκτωβρίου 1940Επίθεση Γερμανίας στην Ρωσία: 22 Ιουνίου του 1941Ίδρυση ΕΑΜ: 27 Σεπτεμβρίου του 1941 Back to the Future, ταινία (κατασκευή πρώτης μηχανής του χρόνου για να επιβεβαιώσουμε τα παραπάνω): 1985 Με λίγα λόγια, όταν ο Θειούλης (όχι του Τζόκερ) τα έπινε με τον Αδόλφο, οι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες πολεμούσαν στα βουνά ενώ το ΚΚΕ έλεγε "Ο πόλεμος αυτός, που οδηγεί στην εξόντωση το λαό και τη χώρα μας, δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδας" (βλ. εκδοση Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 1947, σελ. 513, απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, δευτέρου δεκαημέρου Μαρτίου 1941). Αν κάποιος επικαλεστεί τον Νίκο Ζαχαριάδη και την υποστήριξη του προς τον Μεταξά, έχω να πώ ότι ενώ έτσι ξεκίνησε, μετά τα έμπλεξε και έκανε αναστροφή στις απόψεις του.Καλημέρα σας.
Σας υπενθυμίζω την συμφωνία του Μονάχου μεταξύ Άγγλων – Γάλλων και τον Χίτλερ για τον αρχικό διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας με την προσάρτηση της Σουηδητίας 30 Σεπτεμβρίου του 1938
"Οι κινήσεις για την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα από την 27 Σεπτεμβρίου. Στις 1-3 Ιουλίου του 1941 συνήλθε στην Αθήνα η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ στην οποία συμμετείχαν ο Πέτρος Ρούσος, η Χρύσα Χατζηβασιλείου, ο Παντελής Καραγκίτσης, ο Ανδρέας Τσίπας, ο Ανδρέας Τζήμας και ο Κώστας Λαζαρίδης. Μια από τις αποφάσεις αυτής της Ολομέλειας ήταν «...να οργανώσει τις δυνάμεις της λαϊκής εξέγερσης για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της Ελλάδας». Η συνέχιση της πολιτικής εναντίον του Άξονα άρχισε με την αποστολή της επιστολής του Νίκου Ζαχαριάδη, από τις φυλακές της Κέρκυρας, όπου καλούσε τον Ελληνικό λαό, ως Γ.Γ. του ΚΚΕ, να αντισταθεί στην εισβολή[1].Με βάση αυτή την απόφαση της Ολομέλειας, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων έγραφε ότι «...καλεί τον ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις του σ' ένα εθνικό μέτωπο της απελευθέρωσης». Μετά από αυτή την απόφαση, η ηγεσία του ΚΚΕ άρχισε τις επαφές με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Η αρχική όμως προσπάθεια δεν έφερε καμιά θετική ανταπόκριση. Όλοι έκριναν ως μη απαραίτητη, ως και μάταιη (λόγω της στρατιωτικής δύναμης της Ναζιστικής Γερμανίας) μια τέτοια αντιστασιακή κίνηση. Η ηττοπάθεια, με κάποιες εξαιρέσεις, και η άρνηση να προχωρήσουν σε οργανωμένη αντίσταση ήταν το συναίσθημα που διακατείχε τότε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων [2]Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε ο Θανάσης Χατζής μαζί με τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Κώστα Βιδάλη, με τον αρχηγό του κόμματος των Συντηρητικών Φιλελευθέρων, Στυλιανό Γονατά, όπως αναφέρεται στο τετράτομο έργο του πρώτου «Η νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε»: ο Γονατάς φέρεται να τους είπε ότι «...αυτό είναι καθαρή τρέλα» και τους προειδοποίησε ότι αν προχωρήσουν στην ίδρυση αυτής της οργάνωσης, θα καλέσει τους αξιωματικούς να οργανώσουν στρατιωτικά τμήματα, κάτω από τον Τσολάκογλου, για να συντρίψουν την «ανταρσία» αυτή, όπως τη χαρακτήρισε.Στα μέσα του Ιουλίου του 1941, το ΚΚΕ έκανε μια δεύτερη προσπάθεια επαφών. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και συζήτησε μαζί τους. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με εξαίρεση τρία μικρά κόμματα που δέχθηκαν να συμπορευτούν με την απόφαση του ΚΚΕ: το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΚΕ), το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΕ) και η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ). Οι αντιπροσώποι των τεσσάρων αυτών κομμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου»." http://el.wikipedia.org/wiki/Εθνικό_Απελευθερωτικό_Μέτωπο. Σεβασμο στην Ιστορια κυριε Υπουργε...
Να προσθέσω ότι μπορεί μεν να μην ανταποκρίθηκαν τα κόμματα, αλλά στην πράξη πολλοί πολίτες-ψηφοφόροι τους συμμετείχαν στο ΕΑΜ. Το ΕΑΜ κήρυξε κομμάτι της Ελλάδας ελεύθερο (πριν από την απελευθέρωση), τη λεγόμενη Ελεύθερη Ελλάδα, το Μάρτιο του 1944. Οργανώθηκε κυβέρνηση του βουνού, η οποία νοικοκύρεψε την ύπαιθρο χωρίς να υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα διχασμού. Αυτά, έγιναν τρία χρόνια αργότερα, μετά την Κατοχή, όχι πριν, όπως προσπαθούν κάποιοι συνειδητά να παραπληροφορήσουν.Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας, η οποία συμπεριλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής υπαίθρου και στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο Αλέξανδρος Σβώλος, κάνει την πλέον εγκωμιαστική αποτίμηση ένας εχθρός των κομμουνιστών, ο λόρδος, Γουντχάους, ουσιαστικά πράκτορας των Άγγλων σε διάφορες καυτές περιοχές (υποκίνησε π.χ. εξέγερση στο Ιράν για εξυπηρέτηση των βρετανικών συμφερόντων).Πρόκειται για αντικειμενικές διαπιστώσεις που προσπαθούν να αμφισβητήσουν μόνο όσοι εθελοτυφλούν και στρουθοκαμηλίζουν πίσω από ακροδεξιά ιδεώδη, δήθεν αντιεμφυλιακά (τη στιγμή που έχουν ακραίο bias προς τη μεριά των δωσιλόγων). Όσα λάθη και να έκανε ο Ζαχαριάδης μετά, στη διάρκεια της Κατοχής ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε βαθύτατη κοινωνική στήριξη από όλες τις μεριές, και αυτό αναγνωρίστηκε μεταπολεμικά από όλους -πλην "Λακεδαιμονίων".
Ωραια ξαναγραφουν την ιστορια οι ηττημενοι του εμφυλιου και απο εθνικοι προδοτες πανε να βγουνε και απο πανω!!Με στοιχειοθετηση απο την επιστημονικα ακρως αναγνωρισμενη Wikipedia!!Ελεος πια.