Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή όταν κληθήκαμε» κατέθεσε ο εντατικολόγος του Παίδων

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή όταν μας κάλεσε» κατέθεσε ο εντατικολόγος του Παίδων Facebook Twitter
Ρούλα Πισπιρίγκου - Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με την κατάθεση του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 3,5 ετών δεύτερης κόρης της Μαλένας, το 2019 και του μόλις έξι μηνών μωρού της, της Ίριδας, το 2021. 

Σύμφωνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η 35χρονη μητέρα σκότωσε προκαλώντας ασφυξία αρχικά την 3,6 ετών Μαλένα, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου το παιδί νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας

Ο Κωνσταντίνος Τζιούβας, παιδίατρος – εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο οποίος επιχείρησε με ΚΑΡΠΑ να να επαναφέρει στη ζωή τη Μαλένα Δασκαλάκη. Όπως κατέθεσε, η εκτίμησή του είναι πως το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν μπήκε στο δωμάτιο.

«Το παιδί ήταν άτονο, έχει κυάνωση και ψυχρά άκρα. Ήταν ψυχρό στο κορμί, μου έκανε εντύπωση. Ήταν ένα παιδί νεκρό. Δεν είχε ζωτικά, δεν είχε σφίξεις δεν άκουσα καρδιά, είχε μυδρίαση» τόνισε ο εντατικολόγος και αναφέρθηκε στις δυο κλήσεις που έγιναν στη ΜΕΘ για να σπεύσει στο δωμάτιο της Μαλένας με διαφορά μεταξύ τους 1,5 λεπτού.

Ο παιδίατρος – εντατικολόγος περιέγραψε πως τη στιγμή που έφτασε στο δωμάτιο ήταν μέσα η μητέρα της Μαλένας και έκλαιγε. «Η πόρτα του δωματίου ήταν ανοιχτή, η μητέρα ήταν κοντά στο κρεβάτι, ήταν μέσα η γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Το παιδί ήταν ξαπλωμένο και δίπλα η γιατρός με την Ambu (σ.σ. συσκευή ανάνηψης που χρησιμοποιείται στην παιδιατρική). «Της έκαναν ΚΑΡΠΑ, ήταν συναισθηματικά φορτισμένες. Η μητέρα έκλαιγε» τόνισε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε στην κατάθεση του πως χάθηκε χρόνος με την μικρή Μαλένα.

Πρόεδρος: Γενικότερα η εικόνα που είχατε για τη Μαλένα ποια ήταν;

Μάρτυρας: Ότι χάσαμε χρόνο, κάναμε 10 λεπτά εμείς να φτάσουμε. Είχα την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος ο χρόνος χωρίς κυκλοφορία. Η Μαλένα δεν ήταν ταλαιπωρημένο παιδί. Πιστεύω ότι χάθηκε χρόνος, 5 με 10 λεπτά εκεί.

Πρόεδρος: Μπορεί και παραπάνω;

Μάρτυρας: Όχι, δεν ήταν τελείως ψυχρό το σώμα. Στο 20λεπτο της ανάνηψης η προσπάθειά μας ήταν απέλπιδα (…) Ήταν όλα μηδέν στα μόνιτορ (εννοεί σφίξεις, κορεσμός). Οποιοδήποτε μόνιτορ και να χρησιμοποιήσαμε στη Μαλένα ήταν μηδέν.

Σχετικά με τις αμυχές στο πρόσωπο του παιδιού και αν αυτές μπορεί να προκλήθηκαν τις στιγμές της ανάνηψης, ο παιδίατρος δεν το απέκλεισε.

Πρόεδρος: Με την μητέρα πότε ήρθατε σε επαφή;

Μάρτυρας: Νομίζω βγήκα κάποια στιγμή από το δωμάτιο και της είπα «είναι πολύ δύσκολα και πως προσπαθούμε». Βγήκα ακόμη μια φορά και της είπα ότι δεν τα καταφέραμε.

Πρόεδρος: Σας είπε κάτι;

Μάρτυρας: Δεν μου είπε, ήταν εμβρόντητη ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, έκλαιγε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Μαΐου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

«Μέσα από αυτή τη δράση, αναδείξαμε την ομορφιά και τη δύναμη της νοηματικής γλώσσας, δίνοντας στα παιδιά ένα ακόμη εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας», σημειώνει ο εκπαιδευτικός
LIFO NEWSROOM