Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Α' υποδιοικητής του φορέα, Αλέξανδρος Βαρβέρης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την παραίτηση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ του Παναγιώτη Δουφεξή, την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Παράλληλα, τη θέση του Α' υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, που μέχρι πρότινος κατείχε ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, ο Παναγιώτης Δουφεξής υπηρέτησε το κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δουφεξή για τις υπηρεσίες του, ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στη νέα διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.
Αλέξανδρος Βαρβέρης: Ποιος είναι ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ
Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης είναι κάτοχος πτυχίων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης στην «Επιστήμη της Πληροφόρησης» και διδακτορικού διπλώματος στη Νομική Αθηνών με τίτλο διατριβής «Η υπερεθνική ισχύς της ληξιαρχικής πράξης [Ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορέων του Δημοσίου διαφορετικών κρατών]».
Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΕΔΙΠ της Νομικής του ΕΚΠΑ και αναπληρωτής διευθυντής του εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής. Στο πλαίσιο των πιο πάνω καθηκόντων του, πραγματοποιεί σεμινάρια πληροφορικής και διδάσκει ψηφιακές βιβλιοθήκες στους φοιτητές.
Από το 2006 έως το 2011 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, όπου δίδαξε ψηφιακές βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων.
Για πάνω από 10 χρόνια έχει συνεργαστεί με τη «Διεθνή Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως» με αντικείμενο την ηλεκτρονική ενοποίηση των ληξιαρχείων των κρατών μελών της ΕΕ. Περαιτέρω, έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της CIEC.
Κατά τα έτη 2012-2014 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο έργο για την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του υπουργείου Εσωτερικών της Αργεντινής.
Εργάστηκε στο εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των δεδομένων, e-learning, e-διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, πολιτιστική κληρονομιά και πολιτισμό.
Παράλληλα, έχει εκπονήσει μελέτες και δημοσιεύσεις στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων. Ιδιαίτερα, ως προς την ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων, συμμετείχε ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.