ΕΟΠΥΥ: Με καθολική επίσχεση υπηρεσιών απειλούν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Με καθολική επίσχεση υπηρεσιών απειλούν οι γιατροί Facebook Twitter
Paleologos Nick / SOOC
0

Καθολική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προαναγγέλλουν οι συμβασιούχοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν δεν λυθούν άμεσα τα αιτήματα τους, και κυρίως τα οικονομικά.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δισ. ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους».


Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, οι απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, οι τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται, έχουν φέρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε οριακά σημεία ρευστότητας. Πολλαπλά κουρέματα, clawback rebate στις ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις έχουν καταστήσει πρακτικά ζημιογόνα, όπως λένε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσω της σύμβασης.


«Και ενώ το 90% των ασφαλισμένων εξυπηρετούνται μέσω των συμβεβλημένων ιατρών, διαπιστώνεται αξιοσημείωτη "αμνησία" όσον αφορά τις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους ιδιώτες ιατρούς, απαξιώνοντας τη συμβολή τους και τη διασφάλιση ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)», συνεχίζουν.


Επισημαίνουν, ακόμη, ότι λόγω των capital controls, οι προμηθευτές τους απαιτούν άμεσα την πληρωμή όλων των αναλωσίμων, κάτι που κάνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ιδιωτικό τομέα της υγείας σχεδόν αδύνατη, με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM