Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μελισσοκόμος «αποχαιρετά» τις μέλισσες του- «Κοριτσάκια μου γλυκά»

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μελισσοκόμος δείχνει τα κατεστραμμένα μελίσσια του - «Ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Μ’ ένα βίντεο στο Facebook ένας μελισσοκόμος δείχνει την καταστροφή που υπέστησαν τα μελίσσια του λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί στον Έβρο εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη που εξακολουθεί να μαίνεται για έκτη μέρα με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για καμένα 1.200 μελίσσια.

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης, ο μελισσοκόμος από την Κίρκη Έβρου, δείχνει τα κατεστραμμένα μελίσσια του, ενώ στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε». Συμπλήρωσε επίσης πως «υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτερά σας για να γλυτώσετε από τον καπνό και τις φλόγες τη βασίλισσά σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας». Ενώ ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι «θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρης Πανταζής, λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Έβρου απανθρακώθηκαν 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

Παράλληλα, εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη έχει καεί έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων μέχρι σήμερα, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM