«Φτιάξαμε ΙΕΚ ανιματέρ, αλλά δεν πήγε κανείς»

«Φτιάξαμε ΙΕΚ ανιματέρ, αλλά δεν πήγε κανείς» Facebook Twitter
6

Για το καθεστώς απασχόλησης των ανιματέρ στα ξενοδοχεία της Κρήτης μίλησε στο cretalive.gr ο ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Τάκης Καλουτσάκης. Όπως είπε ο κ. Καλουτσάκης, αφού πρώτα ανέφερε ότι δεν καταγράφονται επιπτώσεις στις κρατήσεις από την απόπειρα δολοφονίας του 11χρονου,  οι ανιματέρ έρχονται στην Κρήτη μέσω γραφείων του εξωτερικού και κυρίως της Αγγλίας. Απασχολούνται αρχικά δοκιμαστικά, κι αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ξενοδοχείου, αντικαθίστανται.

Ο κ.Καλουτσάκης είπε επίσης, ότι πριν από 5 χρόνια δημιουργήθηκε τμήμα σε ΙΕΚ στο Ηράκλειο για την εκπαίδευση ανιματέρ σε τοπικό επίπεδο, ώστε να μην χρειάζεται η εισαγωγή τους.  Ωστόσο-όπως υποστήριξε- κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να εκπαιδευτεί κι έτσι η φιλόδοξη πρωτοβουλία στέφθηκε από αποτυχία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΑΣ για μποτιλιάρισμα στην Αράχωβα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα χιόνια

Ελλάδα / ΕΛΑΣ για μποτιλιάρισμα στην Αράχωβα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα χιόνια

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι τα προβλήματα επιδεινώθηκαν από τεχνικές βλάβες σε πολλά ηλεκτρικά οχήματα, που ακινητοποιήθηκαν κατά την επιστροφή τους από το χιονοδρομικό κέντρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Α ναι, γιατί ως γνωστόν αν έχεις πτυχίο από ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή οτιδήποτε, αποκλείεται να είσαι ψυχάκιας... Βασικά ουδεμία σχέση δεν έχει το επάγγελμα του τύπου με αυτό που έκανε (και το λέω εγώ που έχω παθολογικό φόβο και αντιπάθεια για τους κλόουν) ο τύπος απλά δεν στέκει καλά. Είναι sociopath που λένε. Εδώ ρωτούσε τον ανακριτή αν και πότε θα πάρει τα δεδουλευμένα του! Δεν λέω ότι οι κλόουν - ανιματέρ δεν έχουν εργασιακά προβλήματα, αλλά μήπως τώρα που ένα παιδί έμεινε παράλυτο από ένα ψυχάκια (αλήθεια, γνωρίζει κανείς με τι προσόντα προσλήφθηκε στο ξενοδοχείο;) δεν είναι και η καλύτερη ώρα να τα προβαλούν;
Και είχαμε δυο πλάνα εργασίας. Ένα το νόμιμο, για τα μάτια των επιθεωρητών του Κράτους, και ένα άτυπο, που ο σεφ καθόριζε. Το επίσημο πλάνο έλεγε ρεπό, και στο άτυπο, το ρεπό εξαρτώταν από το σεφ. Σπάνια οι μαθητές παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται. Εμείς είμασταν κάπως τυχεροί. Κανονικά, βάσει νόμου, είναι 8 ρεπό το μήνα για τους μαθητές. Σπάνια τηρείται αυτός ο νόμος. Σε πολλά ξενοδοχεία με το ζόρι να πάρεις 1. Άσε που σπάνια πληρωνόμασταν στη μέρα μας. Στους δε επαγγελματίες, χρωστούσαν μισθούς της προηγούμενης σεζόν.
Στην Κρήτη δεν υπάρχουν άνεργοι νηπιαγωγοί, άνθρωποι που ασχολούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ακόμα και το θέατρο στην τελική,ε; Δεν ξέρουν όλοι αυτοί οι ανθρωποι ξένες γλώσσες, ε πρόεδρε;; Γιατί δε λέτε ότι φέρνετε παιδάκια απ' το εξωτερικό με μηδέν εμπειρία στο επάγγελμαμ μόνο και μόνο γιατί τα πληρώνετε με ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και τους εξασφαλίζετε τροφή και στέγη στα ξενοδοχεία. Σιχαμένοι, ε σιχαμένοι!Δεν φτάνει που περνάς έξω απ' τα ξενοδοχεία και σου'ρχεται να ξεράσεις με αυτά που ακούς και βλέπεις απ' τους ανιματέρ, τώρα συνέβη κι αυτό. Μακάρι να σας κλείσουν όλους, το παιδάκι κι οι γονείς του δεν ξέρω τι φταίνε....
Φτηνό εργατικό δυναμικό, δεν ψάχνουν μόνο στους ανιματέρ, αλλά σ' όλα τα πόστα. Βοηθούς στην κουζίνα (μούτσοι της κουζίνας), πέρνουν μαθητές από ΙΕΚ, ως πρακτικάριους (υπήρξα κι εγώ), με μισθούς-χαρτζιλίκι και εργασιακά δικαιώματα-λάστιχο. Πέρνουν και λεφτά από το κράτος γι αυτό. Μας στεγάζουν "δωρεάν" μες το ξενοδοχείο (όχι στα δωμάτεια φυσικά, αλλά σε εργατικές κατοικίες, συνήθως χάλια) και μας ταίζουν "δωρεάν". Φυσικά ο τελικός μισθός βγαίνει αφού αφαιρεθεί ένα ποσό απ' τα της στέγασης και σίτισης. Το ίδιο ισχύει και για τους σερβιτόρους. Γενικά ψάχνουν μαθητές από σχολές. Φτηνά χέρια που επιχορηγούνται κι απ' το Κράτος.
Και με φθηνότερο ένσημο, (που συνήθως ούτε αυτό παίρνουμε). Ο επαγγελματίας κοστίζει. Και μεγαλύτερο μισθό, και ακριβότερο ένσημο. Οπότε οι μούτσοι της κουζίνας, δε συμφέρει να είναι κανονικοί εργαζόμενοι. Η νομοθεσία για τους πρακτικάριους είναι ιδανική για τα ξενοδοχεία.