Γαβρόγλου για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν την ίδια εργασία: Σοβαρότατο θέμα ηθικής τάξεως

Γαβρόγλου για τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν την ίδια εργασία: Σοβαρότατο θέμα ηθικής τάξεως Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Για «σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε δήλωσή του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, σχετικά με το περιστατικό των 106 φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, που παρέδωσαν την ίδια εργασία σε εξεταζόμενο μάθημα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός άφησε αιχμές κατά φοιτητικών παρατάξεων που «έσπευσαν να προστατεύσουν τους ''άριστους'' αντιγραφείς», ενώ προανήγγειλε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα «ώστε να προστατευθεί η δυνατότητα των φοιτητών να εκπονούν και να συγγράφουν τις εργασίες τους εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών, γεγονός που αποτελεί πρόοδο και κατάκτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού:

«Το περιστατικό εγείρει ένα σοβαρότατο  θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως, αντίθετο με  το πνεύμα της ακαδημαϊκότητας και της άμιλλας μεταξύ των φοιτητών. Η απόφαση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών σηματοδοτεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να παραμένουν γράμμα κενό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις συγκεκριμένες  φοιτητικές παρατάξεις που έσπευσαν να προστατεύσουν τους «άριστους» αντιγραφείς.

Η καθιέρωση των εργασιών αντί των αυστηρά επιτηρούμενων εξετάσεων, κατακτήθηκε ως ένα βήμα τεράστιας αναβάθμισης των εκπαιδευτικών διεργασιών στα ΑΕΙ. Δεν πρέπει παθογενείς καταστάσεις να υπονομεύσουν την πρακτική των εργασιών. Εδώ και δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εθελοτυφλούσαν και άφηναν να οργανωθεί ένα σύστημα παραπαιδείας πέριξ των Πανεπιστημίων. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές και με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων, αυτή η παθογένεια να τερματιστεί και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της μαθησιακής και εξεταστικής διαδικασίας.


Θα ληφθούν από κοινού όλα τα μέτρα ώστε να προστατευθεί η δυνατότητα των φοιτητών να εκπονούν και να συγγράφουν τις εργασίες τους εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών, γεγονός που αποτελεί πρόοδο και κατάκτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας». 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM