Αττική Οδός: Τρεις επεκτάσεις προς Ραφήνα, Λαύριο και Λ. Βουλιαγμένης

Γ. Καραγιάννης: Σύντομα οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Διαγωνισμούς για τις τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση το 2022, όπως δήλωσε, σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για επεκτάσεις προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προς το Λαύριο και προς τη Ραφήνα.

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι αυτά τα τρία σημαντικά έργα βρίσκονται αυτήν την περίοδο στη φάση της μελέτης αλλά και της χρηματοοικονομικής διασφάλισης.

Οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα θα περιλαμβάνουν και επεκτάσεις του Προαστιακού προς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας. Ένα τμήμα του έργου στη Ραφήνα θα είναι υπογειοποιημένο.

Για τον ΒΟΑΚ, ο Γενικός Γραμματέας Υποδονών ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει γίνει ο διαγωνισμός. Τα εργοτάξια θα ξεκινήσουν το 2022 και το σύνολο του έργου θα τελειώσει το 2028.

Όσον αφορά την Πατρών-Πύργου σημείωσε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια και σε τρία χρόνια ο δρόμος θα είναι έτοιμος.

Τέλος, για την επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά είπε ότι θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM