H ιστορία της ανασφάλιστης καρκινοπαθούς Έλενας στην πρώτη σελίδα των Νew York Times

H ιστορία της ανασφάλιστης καρκινοπαθούς Έλενας στην πρώτη σελίδα των Νew York Times Facebook Twitter
2

Στην πρώτη της σελίδα προβάλλει η εφημερίδα New York Times , την ιστορία της Έλενας μιας άνεργης Ελληνίδας που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού  και ζει μια μεγάλη περιπέτεια στο υπό κατάρρευση σύστημα υγείας της χώρας.

Ο επικεφαλής της μονάδας ογκολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Σωτηρία κ. Συρίγος, αναφέρεται στην περίπτωση της καρκινοπαθούς Ελληνίδας λέγοντας ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν ένα χρόνο πριν απευθυνθεί σε εκείνον.  «Όταν την είδαμε, μείναμε άφωνοι. Τέτοιες περιπτώσεις τις διαβάζαμε στα βιβλία, αλλά ποτέ δεν τις είχαμε δει από κοντά γιατί μέχρι τώρα όποιος αρρώσταινε σε αυτή τη χώρα πάντα μπορούσε να λάβει βοήθεια».


Η Έλενα  εργαζόταν ως δασκάλα αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να φροντίζει τους καρκινοπαθείς γονείς της. Όταν οι γονείς της πέθαναν η κρίση είχε χτυπήσει τη χώρα και όταν διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο στο στήθος, είχε μείνει πλέον ανασφάλιστη και δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Στα 58 της, και ανασφάλιστη έμαθε ότι η θεραπεία θα της θα κοστίσει 30 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς λεφτά προσπάθησε να πουλήσει περιουσία για να ανταπεξέλθει αλλά δεν έβρισκε αγοραστή λόγω κρίσης. Χωρίς θεραπεία, ο καρκίνος εξαπλωνόταν και ελπίδα δεν υπήρχε μέχρι που έμαθε για ένα κοινωνικό κίνημα γιατρών οι οποίοι έχουν αναλάβει να φροντίζουν ανασφάλιστους ασθενείς.  Μεταξύ αυτών και ο κ. Συρίγος που έχει πλέον, μαζί με τους άλλους γιατρούς, αναλάβει τη θεραπεία της.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάρρευση του ΕΣΥ από τη στιγμή που η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο με τους διεθνείς δανειστές,  και στα 1,2 εκατομμύρια των ανέργων  που αναγκάζονται να αναζητούν βοήθεια έξω από το παραδοσιακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δε θα μπω στη συζήτηση περί κοινωνικού κράτους και του τρόπου λειτουργίας της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Ελλάδα - οι πολιτικοί νταβατζήδες αποφάσισαν να ασφαλίζουν δωρεάν ανθρώπους που δεν έχουν κολλήσει ούτε ΜΙΣΟ ένσημο στη ζωή τους - είτε αθίγγανους, είτε ομογενείς, ντεμέκ, από τη Γεωργία - και αφήνουν ανασφάλιστους ανθρώπους που έχουν εργαστεί και έχουν πληρώσει έστω για κάποια χρόνια εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, όπως και εφορία.Γιατί, όμως, δεν κάνουν ένα άρθρο οι New York Times, όπου θα παρουσιάσουν πώς καταρρέουν τα ασφαλιστικά συστήματα ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, εξαιτίας της αλητείας που κυκλοφορεί στις φαρμακοβιομηχανίες, που πουλάνε θεραπείες καρκινοπαθών και τις κοστολογούν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια? Έχουν βουλιάξει τα συστήματα, όχι μόνο της ψωροκώσταινας, αλλά ακόμα και αυτής της Αμερικής, λόγω του ανεξέλγκτου κέρδους. Ή δεν σας αφήνουν να γράψετε τέτοια πράγματα εκεί στο μεγάλο μήλο?
δικαιωμα στην υγεια πρεπει να εχουν ολοι, τωρα αν εσυ ζηλευεις τους τσιγγανους, εχουν αδειασει κατι ωραια ρεματα στην παραλιακη, μπορεις να πας να στησεις αντισκοινο.