Η Ομόνοια από ψηλά - Πλάνα από την όψη της νέας πλατείας

Η Ομόνοια από ψηλά - Πλάνα από την όψη της νέας πλατείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από την νέα όψη της πλατείας Ομονοίας, όπως την κατέγραψε η ομάδα Up drones.

Ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης έχει δηλώσει πως η ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε χρήση εντός του Φεβρουαρίου.

Το συντριβάνι που έχει τοποθετηθεί έχει διάμετρο 30 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίδακες, 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς, ενώ σε έναν ιστό πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ανεμόμετρο το οποίο θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου για να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Στη νέα της εκδοχή της πλατείας έχουν απομακρυνθεί τα παραπήγματα που υπήρχαν στην πλευρά της 3ης Σεπτεμβρίου, όπως και οι κερκίδες στο κέντρο της. Επίσης, η δαπεδόστρωση πραγματοποιείται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία θα είναι χρήσιμα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Επίσης στη σύγχρονη κατασκευή θα προστεθούν κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα της περιοχής, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο αλλά και σε πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο του OPEN TV:

 
Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή η διαχρονική έχθρα-βεντέτα της Αθήνας με το πράσινο είναι απίθανη. Παλαιότερα έλεγα πως το μπετό και το μάρμαρο, ψυχρά και τα δύο, είναι θέμα συνεννόησης εργολάβων και κατασκευαστικών εταιριών. Μετά από τόσες πλατείες- πατινάζ, κατέληξα ότι τον Αθηναίο τον βασανίζει μεγάλο κόμπλεξ. Το πράσινο, το χώμα, το χαλίκι, του θυμίζουν το χωριό του. Ωραίο να το επισκέπτεσαι το Πάσχα, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Χωριάτης είσαι;
Ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκαν τα σχέδια που είχαν αρχικά δημοσιευθεί!Καλό το γκαζόν αλλά και μερικά δέντρα δεν θα ήταν άσχημα, υπάρχουν λύσεις να πρασινίσει η πλατεία με πλούσια βλάστηση παρά το ότι κάτω είναι ο σταθμός του μετρό και δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για χώμα. Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο.
Δυστυχώς, οποιαδήποτε ανάπλαση γίνει δίχως να κλείσει το κέντρο για τα αυτοκίνητα κ να επιτρέπει σε φιλικά προς το περιβάλλον μέσα π.χ. πατίνια, ποδήλατα κλπ, θα έχει ελάχιστο θετικό αντίκτυπο. Σε μεγάλες πρωτεύουσες, τα κέντρα έχουν απαγορέψει τα αυτοκίνητα. Μπορείτε να φανταστείτε το θησείο ή το μαρούσι να περνάνε αυτοκίνητα σήμερα; Το θέμα με τα μηχανάκια παραμένει σοβαρό αν κ έχει ελαττωθεί λόγω ότι δυσκολεύονται να περάσουν......
Ναι τα αυτοκίνητα είναι το πρόβλημα, όχι ο κόσμος που την είχε καταλάβει και η γκετοποίηση της ευρύτερης περιοχής. Ας μην μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, όπως λένε και οι Αμερικάνοι.