Από την αρχή του έτους μέχρι και χθες έκλεισαν 538 μικρομεσαίες Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γεγονός που σημαίνει ότι καθημερινά βάζουν «λουκέτο» τέσσερις βιοτεχνίες.
«Ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις [...] Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει ουσιαστικά αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση και κυρίως να τη δει να τελειώνει με θετικό πρόσημο για τη χώρα. Η συμφωνία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, κάτι που μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, απουσιάζει από τα σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
«Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος της χώρας μας. Οι επιπτώσεις της συνεχώς διογκούμενης οικονομικής ασφυξίας αποτυπώνεται στα λουκέτα των βιοτεχνιών της Θεσσαλονίκης. Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 19 Μαΐου, 538 επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε αναστολή εργασιών, ήτοι τέσσερις επιχειρήσεις, ημερησίως, κατεβάζουν ρολά. Που πρέπει να οδηγηθούμε για να γίνει αντιληπτό ότι το επιχειρείν και δη το μικρομεσαίο στενάζει;», τονίζει.
Αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ, ο Π. Παπαδόπουλος κάνει λόγο για νέα αδιέξοδα στην αγορά και σημειώνει πως «είναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής σεζόν, να συζητιούνται αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ για τον τουρισμό και την εστίαση», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι πιο δημιουργικοί τρόποι για την αύξηση των δημόσιων εσόδων.
σχόλια