Το αστείο και λίγο «πονηρό» μυστικό πίσω από τη φωνή του δράκου Drogon στο «Game of Thrones»

Το αστείο και λίγο «πονηρό» μυστικό πίσω από τη φωνή του δράκου Drogon στο «Game of Thrones» Facebook Twitter
0

Οι φωνές των δράκων της Daenerys Targaryen στο «Game of Thrones» βασίζονται γενικά σε διάφορους γνωστούς ήχους, εκτός από εκείνη του Drogon που κρύβει ένα μεγάλο και λίγο αστείο «μυστικό». 

Η Paula Fairfield, sound designer της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο WNYC και την εκπομπή Radiolab εξήγησε πως οι φωνές των δράκων είναι εμπνευσμένες από το ζωικό βασίλειο και τις περισσότερες φορές προέρχονται από «στριγκλιές» πτηνών, από έντομα και διάφορα ερπετά. Ωστόσο, στην περίπτωση του μαύρου Drogon η έμπνευση αντλήθηκε από μια λιγότερη συνηθισμένη πηγή. 

«Έχω ήχους, τους οποίους μπορεί να επιλέξω απλώς από λόγω του χαρακτήρα που θέλω να προωθήσω. [Η Daenerys Targaryen] έδωσε σε αυτόν τον δράκο το όνομα του Khal Drogo, του σέξι συζύγου της που πέθανε, οπότε ο Drogon είναι κάτι σαν εραστής της. Της σφυρίζει όλη την ώρα, της σφυρίζει για τα οπίσθιά της και της λέει, "Αχ μωρό μου"», λέει η Paula Fairfield.

 

Στη συνέχεια αποκαλύπτει πως για τη φωνή του Drogon χρησιμοποίησε τον ήχο από δύο γιγάντιες χελώνες που ζευγαρώνουν. «Ναι, κάθε φορά που ακούτε το κάλεσμα του Drogon, στην πραγματικότητα ακούτε δύο χελώνες να κάνουν σεξ. Το βογκητό της αρσενικής χελώνας μετατράπηκε μέσω επεξεργασίας και προσαρμογής, στη βάση για το γουργουρητό του Drogon με την Daenerys», προσθέτει η ίδια. 

 

Με πληροφορίες από Esquire

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Σήμερα δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ